Έντυπη Έκδοση

«Ενότητα» με 74,9%

Η «Ενότητα», παράταξη η οποία ηγείται της ΟΙΕΛΕ περισσότερο από μια δεκαετία, επικράτησε με συντριπτική πλειοψηφία στις πρόσφατες εκλογές των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Αθήνας-Πειραιά, αυξάνοντας μάλιστα τις δυνάμεις της, αφού συγκέντρωσε 75% έναντι του 69% που είχε στις εκλογές του 2009.

Σε μια χρονική στιγμή που σημειώνονται δυσμενείς εξελίξεις για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ιδιαίτερη σημασία, με το δεδομένο ότι η ηγεσία του συνδικαλιστικού τους οργάνου είναι σε διαρκή αντιπαράθεση με το υπουργείο Παιδείας, αποχώρησε πρόσφατα από το ΕΣΥΠ, ενώ έχει ζητήσει και την απόσυρση της τροπολογίας που αίρει τους υφιστάμενους περιορισμούς στην ίδρυση φροντιστηρίων.

Ο πρόεδρος

«Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί της Αθήνας και του Πειραιά, που ανήκουν στο μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείο της χώρας με 5.000 μέλη, εκτίμησαν την ειλικρίνεια, τον ανιδιοτελή αγώνα και την αδιάκοπη πάλη μας απέναντι στα ιδιωτικά συμφέροντα που πλήττουν και λυμαίνονται το εκπαιδευτικό μας σύστημα», δήλωσε ο πρόεδρος της «Ενότητας» Μιχάλης Κουρουτός. «Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο σθένος την υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης μέσα στα ιδιωτικά σχολεία, χτυπώντας την ανομία και την κερδοσκοπία».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών για το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών, η «Ενότητα» έλαβε 74,9% και 9 έδρες, η «Ανανεωτική Κίνηση» έλαβε 12,6% και 2 έδρες, η ΔΑΚΕ ΙΕΛ 5,9% και καμιά έδρα, οι «Παρεμβάσεις» 3,4% και η «ΑΣΠΙΔΑ - ΠΑΜΕ» 3,2%.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Εκπαίδευση