Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ!

Ραμμένα στόματα, φυλακισμένα

Με περισσή βία, οι αστυνομικοί τραβούσαν μέσα στα περιπολικά μικρά παιδιά Αφγανών προσφύγων. Μπροστά στα μάτια των γονιών τους, που πήγαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με ραμμένα στόματα, ύστερα από 37 μέρες απεργίας πείνας. Ζητούσαν να μάθουν πότε θα εξεταστεί το αίτημά τους να πάρουν πολιτικό άσυλο.

Με ραμμένο στόμα και τα 3 παιδιά της προσήχθη στο Μεταγωγών η 25χρονη Αχίντ Ρουσούλι Με ραμμένο στόμα και τα 3 παιδιά της προσήχθη στο Μεταγωγών η 25χρονη Αχίντ Ρουσούλι Περίπου 100 Αφγανοί ζουν τους τελευταίους δύο μήνες σε σκηνές, στα Προπύλαια. Για τέταρτη φορά, χθες, οι Αφγανοί ξεκίνησαν γύρω στις εννέα το πρωί, για να φτάσουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κρατώντας απ' το χέρι τα παιδιά τους, μοιράστηκαν σε λεωφορεία, ταξί και μετρό, ξεκινώντας μόνοι τους, χωρίς να το ανακοινώσουν σε κανέναν άλλον. Λένε ότι φοβήθηκαν πως, αν γινόταν γνωστή η κίνησή τους, θα τους περίμεναν τα ΜΑΤ. Πήγαν αποφασισμένοι να ζητήσουν μια σαφή απάντηση σχετικά με το αίτημά τους.

Φτάνοντας στην Κατεχάκη, παρά την καταρρακτώδη βροχή, στήθηκαν στην είσοδο του υπουργείου. Μέσα σε λίγα λεπτά τούς κύκλωσαν τα περιπολικά. Οι αστυνομικοί τούς μετέφεραν την «εντολή» να αποχωρήσουν και για το αίτημά τους να απευθυνθούν στο Τμήμα Αλλοδαπών. Και όταν οι αστυνομικοί είδαν ότι δεν αποχωρούσαν, άρχισαν να τους τραβούν βίαια μέσα στα περιπολικά. Εκεί χώρεσαν 33 πρόσφυγες. Ανάμεσά τους, η 25χρονη Αχίντ Ρουσούλι, που έραψε το στόμα της στις 20 Ιανουαρίου. Μητέρα τριών παιδιών (τριών, έξι και εννέα ετών), που ζουν μαζί της στη σκηνή.

Ανάμεσα στους 33 πρόσφυγες που έσπρωξαν μέσα στα περιπολικά, ήταν εφτά παιδιά και οχτώ απεργοί πείνας, με ραμμένα στόματα. Ολοι μαζί προσήχθησαν και μεταφέρθηκαν στο κρατητήριο του Τμήματος Μεταγωγών, στην Πέτρου Ράλλη. Και μέχρι χθες το βράδυ κρατούνταν όλοι. Ακόμα και οι γυναίκες και τα παιδιά. Αφησαν ελεύθερη τη φωτορεπόρτερ Μάρω Κουρή, που ήταν δίπλα τους, αφού διαπίστωσαν ότι απλώς έκανε τη δουλειά της, και μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά, μετά το αίτημα των δασκάλων τους, που ζήτησαν να τους φιλοξενήσουν.*

!Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία συνδικαλιστικών και άλλων φορέων της πόλης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη