Έντυπη Έκδοση

ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΥΠΕΞ

Βραβείο θάρρους στην «Ελπίδα» των Ρομά

Το ετήσιο Διεθνές Βραβείο Γυναικείου Θάρρους 2009 του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ θα απονεμηθεί στη Σαμπιχά Σουλεϊμάν, πρόεδρο του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Ρομά «Η Ελπίδα», στο Δροσερό της Ξάνθης, στη διάρκεια εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6 το απόγευμα, στο αμερικανικό προξενείο Θεσσαλονίκης.

«Μια ζωή αγωνίζομαι» λέει η Σαμπιχά Σουλεϊμάν «Μια ζωή αγωνίζομαι» λέει η Σαμπιχά Σουλεϊμάν Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν είναι 32 χρόνων, μεγαλώνει τον 15χρονο γιο της, πηγαίνει στην Α'Γυμνασίου για να κερδίσει ένα στοίχημα που έχει βάλει με τον εαυτό της και φαίνεται να έχει πάρει στις πλάτες της τους 5.000 Ρομά του Δροσερού.

«Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου αγωνίζομαι», μας είπε η ίδια, όμως από το 2006 και μετά που ανέλαβε πρόεδρος του συλλόγου η δράση της έχει αποκτήσει μια άλλη διάσταση, έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ξάνθης και επεκτάθηκε σε όλη τη Θράκη. Φροντίζει για την επιμόρφωση των Ρομά, την εκπαίδευση των παιδιών τους, την εφαρμογή προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή της είναι η ανεργία και, όπως τόνισε, είναι ζήτημα αν έχουν δουλειά 100 άτομα.

Το Βραβείο Γυναικείου Θάρρους απονέμεται κάθε χρόνο, με την ευκαιρία και της Ημέρας της Γυναίκας. Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν επιλέχθηκε ως μια γυναίκα που έχει σημαντική κοινωνική συνεισφορά κάτω από αντίξοες συνθήκες. Στην εκδήλωση απονομής θα μιλήσουν ο Αμερικανός πρόξενος Χόιτ Μπράιαν Γι, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Κέντρου Θράκης Στέλιος Σκιάς, λέκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, και η εκδότρια-διευθύντρια της εφημερίδας «Παρατηρητής της Θράκης» Τζένη Κατσαρή - Βαφειάδη. Το 2007 η Σαμπιχά Σουλεϊμάν τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα