Έντυπη Έκδοση

Αιγαιοπελαγίτικο «τρίγωνο»

Μια απλωμένη μπουγάδα με ολόλευκα κεντήματα κι εσώρουχα... ολύμπιων θεών σε βουνό. Τρεις κατώτεροι θεοί, υπεύθυνοι του πλυσίματος, παρατηρούν μακριά και σχολιάζουν μια περίεργη ερωτική ιστορία θαλασσινής αύρας.

Η ομάδα «βλακlist» διαθέτει χιούμορ (το δείχνει άλλωστε η αυτοσαρκαστική ονομασία της) και μια εξαιρετική τεχνική στη γλώσσα του σώματος παίζοντας με τους ήχους, τον αυτοσχεδιασμό. Σ' ελάχιστο χώρο σκαρώνει ένα είδος χειροποίητου θεάτρου... κινουμένων σχεδίων για νεολαίους αλλά και για ενηλίκους που δεν λησμονούν το παιδί μέσα τους.

Μετά την περσινή ταχυδακτυλουργική βαλίτσα τους («The Theater Case»), οι «βλακlist» παρουσιάζουν στο μικρό νεοκλασικό στέκι τους «Ειλισσός» (Βουλιαγμένης 40 και Αγλαονίκης, Μετς) το «Νησί». Εργο εμπνευσμένο από τον αρχαιοελληνικό μύθο Αριάδνης, Θησέα και Διονύσου στη Νάξο, μεταφερμένο σ' ένα σημερινό τουριστικό αιγαιοπελαγίτικο νησί.

Μια παρωδία ρεαλιστική και σουρεαλιστική για τον «τριγωνικό» έρωτα, τον οικονομικό εκμαυλισμό, τον πολιτιστικό στραβισμό, την επιστροφή στη φύση με τα καλά και τα κακά της. Συγγραφέας και σκηνοθέτης του «Νησιού» ο Κολομβιανός ηθοποιός Φεντερίκο Νιέτο-Ελ Κάζι, που ζει στην Ελλάδα κι έχει ασχοληθεί επισταμένως με το σωματικό θέατρο.

Παράσταση ευφάνταστη, γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές, στην οποία παίζουν τρεις ηθοποιοί σε τρεις βασικούς ρόλους και καμιά... τριανταριά δεύτερους. Ο ζωγράφος Θησέας να ψάχνει την ωραία σύζυγό του Αριάδνη, που τον άφησε στην Αθήνα για να επιστρέψει στο νησί της, στον παλιό συμμαθητή της, το βοσκό Διονύση, που ήταν πάντα ερωτευμένος μαζί της.

Ο Μαρίνος Παναγιωτάκης (Θησέας) και ο Σάββας Κοβλακάς (Διονύσης) θα σας συνεπάρουν με τις απανωτές «μεταμορφώσεις» τους (γίνονται διάφοροι χωριανοί, πρόβατα, έντομα, θάλασσα, ανέμοι κ.ά.). Θα σας γοητεύσει η ερωτόπληκτη και διχασμένη Αριάδνη της Μαρίνας Σαμάρκου, που διαθέτει εξωτική φινέτσα Σαμαρκάνδης.

Ενα αλλιώτικο μαγικό «νησί» περιμένει όσους ψάχνουν ακόμη θησαυρούς στο όνειρο και τη φαντασία, τις αισθήσεις και τις επινοήσεις, στο μαγικό και στο ελάχιστο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Προσωπική ματιά