Ηλεκτρονική Έκδοση

Προσεχώς, 279 ασύρματα δίκτυα με δωρεάν πρόσβαση

Περισσότερους από 40.000 χρήστες που πραγματοποίησαν συνολικά 167.630 συνδέσεις εξυπηρέτησαν τα τέσσερα σημεία δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο που λειτουργούν σε κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Ηδη σημεία δωρεάν ασύρματης πρόσβασης (WiFi hotspots) υπάρχουν στο Σύνταγμα, το Θησείο, την Πλατεία Κοτζιά και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα. Η ειδική γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ανακοίνωσε τη δημιουργία 279 νέων σημείων σε Δήμους, Νομαρχίες, Περιφέρειες, ΤΕΔΚ και άλλους φορείς από ολόκληρη τη χώρα.

Η χρηματοδότηση των ασύρματων δικτύων γίνεται μέσω του Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας»  και στόχος είναι να ολοκληρωθούν  εντός του 2009. Η υλοποίηση των ασύρματων δικτύων πραγματοποιείται από τους κατά τόπους φορείς, κατόπιν προτάσεων που υπέβαλλαν.

Θα έχουν την ευθύνη ολοκλήρωσης των WiFi hotspots έως το Φθινόπωρο του 2009, και κατόπιν αναλαμβάνουν τη συντήρησή τους. Ο αρμόδιος  ειδικός γραμματέας  Βασίλης Ασημακόπουλος επεσήμανε ότι "η ανταπόκριση των πολιτών και ιδιαιτέρως των νέων, στην πρωτοβουλία μας για δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Στο διαδίκτυο
Σχετικά αρχεία
Που θα γίνουν δωρεάν σημεία WiFi - 105 KB