Έντυπη Έκδοση

Καταγγέλλουν βία, ζητούν να μην εκδοθεί

Κάνοντας χρήση συσκευών ηλεκτρικής ενέργειας σωφρονιστικοί υπάλληλοι των Φυλακών Κορυδαλλού, σύμφωνα με καταγγελία της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των κρατουμένων, εισέβαλαν χθες τα ξημερώματα στο κελί του Ρώσου Ασογιάν Νοντάρι, την ώρα που ο ίδιος και οι συγκρατούμενοί του κοιμούνταν και τον άρπαξαν βίαια για να τον μεταφέρουν στο Τμήμα Μεταγωγών τής Π. Ράλλη.

Η Πρωτοβουλία χαρακτηρίζει μαφιόζικο τον τρόπο «μεταφοράς», που δεν θυμίζει οργανωμένη πολιτεία αλλά συνδικάτο του εγκλήματος, αλλά και παράνομο καθώς αποσκοπεί στην έκδοσή του στη Ρωσία, έκδοση που ο κρατούμενος υποστηρίζει ότι ισοδυναμεί με τη θανατική του καταδίκη και που δεν επιτρέπεται να γίνει, καθώς εκκρεμεί απόφαση για την αίτηση πολιτικού ασύλου. Σε ανακοίνωσή της διερωτάται τι άλλαξε από τότε που το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωνε πως λόγω της ανάγκης διευκρινίσεων από τις ρωσικές αρχές η έκδοση αναβάλλεται, ώστε να επιβάλλεται η παράνομη μεταγωγή.

Ζητεί να μην εκδοθεί ο Νοντάρι και μάλιστα με αυτές τις «συνοπτικές» διαδικασίες, καθώς και με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας του γίνεται φανερό ότι τόσο οι ρωσικές όσο και οι ελληνικές αρχές είναι αυτές που έχουν προβεί σε πλήθος αυθαιρεσιών και παραβάσεων.

Θυμίζουμε ότι περίπου 1.300 κρατούμενοι, κυρίως ομοεθνείς του Νοντάρι, κάνουν απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης. Ο Νοντάρι κρατείται, υπό έκδοση, 2 χρόνια και 3 μήνες στις ελληνικές φυλακές με βάση διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο δικηγόρος του επικαλείται αποφάσεις ρωσικών δικαστηρίων και υποστηρίζει ότι το ένταλμα δεν είναι σε ισχύ. Το υπουργείο Δικαιοσύνης αργά το βράδυ διέψευσε τις καταγγελίες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Αστυνομικό ρεπορτάζ