Έντυπη Έκδοση

ΣΕ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ

Καμπάνες για την πρώτη «φτερωτή» απόδραση

Ερήμην, μετά την πρόσφατη απόδρασή του από τις φυλακές Κορυδαλλού, καταδικάστηκε σε δις ισόβια, 34 χρόνια κάθειρξη και 8 μήνες φυλάκιση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά ο καταζητούμενος Αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριτζάι.

Στον στενό συνεργάτη του, επίσης καταζητούμενο, Βασίλη Παλαιοκώστα επιβλήθηκε ποινή 33 χρόνων κάθειρξης και 22 μηνών φυλάκισης, ενώ ως «εγκέφαλος» της κινηματογραφικής πρώτης απόδρασης τον Ιούνιο του 2006 και ως ηθικός αυτουργός στις δολοφονίες από τον Ριτζάι των Κ. Κουτελιέρη, Γιάννη Κάτσιου, ο Βασίλης Στεφανάκος καταδικάστηκε σε ισόβια, 29 χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση. Επειτα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, οι δικαστές εκτιμώντας ως πλήρη και αδιάσειστα τα στοιχεία ενοχής των τριών κατηγορουμένων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, υιοθέτησαν ουσιαστικά την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Ελλης Τουμπάνου, και αποφάνθηκαν ότι οι Ριτζάι, Β. Παλαιοκώστας, ο επίσης δραπέτης Σπύρος Δραβίλας και ο Στεφανάκος έδρασαν από κοινού οργανώνοντας την απόδραση.

Οι Ριτζάι και Στεφανάκος, εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, καταδικάστηκαν και για ηθική αυτουργία, οπλοφορία και ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή.

Ο Σπύρος Δραβίλας -δραπέτης- που επέβαινε στο ελικόπτερο, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 17 χρόνων και 4 μηνών και ο επίσης καταζητούμενος Αλβανός Παναγιώτης Πάπας σε φυλάκιση 5 χρόνων για τρία πλημμελήματα.

Αθώοι λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία της «σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση» κρίθηκαν οι Κώστας Τρίμης, Ελένη Τρίμη και ο αστυνομικός Γιάννης Πιπέρας, όμως τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 2 χρόνων για υπόθαλψη εγκληματία. Και οι τρεις άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αθώοι λόγω αμφιβολιών, για όλες τις αποδιδόμενες κατηγορίες, κρίθηκαν οι Γιάννης Σκαφτούρος, Γιώργος Τσακογιάννης, Σταύρος Παπαδημητρίου και Δανιήλ Χατζηδημητρίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αστυνομικό ρεπορτάζ