Έντυπη Έκδοση

Ο Ρέππας έριξε το μπαλάκι στους αστυνομικούς για τα διόδια

Ψηφίστηκε αργά χθες το βράδυ -από το ΠΑΣΟΚ και τους ανεξάρτητους της Δημοκρατικής Συμμαχίας- το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, με τον Δ. Ρέππα να επιμένει τυπικά στις κυρώσεις για τους παραβάτες των διοδίων, «πετώντας το μπαλάκι», ωστόσο, στους αστυνομικούς για την αφαίρεση της άδειας των οδηγών.

Προφανώς ο υπουργός δεν θέλησε να κάνει δεύτερο βήμα πίσω -μετά την αποποινικοποίηση του «δεν πληρώνω» στα εισιτήρια- αποσύροντας και τη διάταξη με την οποία η μη πληρωμή διοδίων συνιστά παράβαση του ΚΟΚ (προβλέπεται η αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων).

Αναφέρθηκε ωστόσο στη «δυνητική ευχέρεια» των αστυνομικών οργάνων «να επιβάλλουν τις πέραν του προστίμου κυρώσεις». Οπως ο ίδιος εξηγούσε αργότερα, εναπόκειται στην κρίση του αστυνομικού που θα εντοπίσει τον παραβάτη, εάν θα προχωρήσει στην ενεργοποίηση της διάταξης, την αφαίρεση δηλαδή της άδειας και των πινακίδων. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι οι ποινές θα ισχύουν για τους υπότροπους οδηγούς.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μ. Κεφαλογιάννης είχαν ζητήσει να αποσυρθούν οι κυρώσεις, ενώ τη δραστική μείωση του αντιτίμου -τουλάχιστον για τους οδικούς άξονες που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί- απαίτησαν, μεταξύ άλλων, και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο Θ. Παφίλης από το ΚΚΕ και ο Π. Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν συνολικά το νομοθέτημα στηρίζοντας τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Σημειώνεται πως στη χθεσινή συζήτηση η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στις εξελίξεις για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι «στέλνει μήνυμα σύγχυσης τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στις αγορές».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Ανάπτυξης
Οδικό δίκτυο και ασφάλεια