Έντυπη Έκδοση

Το Ελληνικό σέρνει πρώτο το χορό

Ακίνητα, δημόσιες υποδομές αλλά και ιδιωτικά έργα που θα «τρέξουν» με τη διαδικασία fast track θα εξετάσει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να βρεθούν κάποια από τα 50 δισ. ευρώ που «έταξε» στους επιτηρητές.

Ναυαρχίδα είναι το Ελληνικό, η αξιοποίηση του οποίου θα παρουσιαστεί στη νεότευκτη διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, που συνέρχεται για δεύτερη φορά αύριο.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί στην Ντόχα τη Δευτέρα, κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της κοινής επιτροπής Ελλάδας - Κατάρ. Συστήθηκε στο πλαίσιο του «Μνημονίου εκδήλωσης πρόθεσης» της Qatar Investment Authority για επενδύσεις έως 5 δισ. δολαρίων στην Ελλάδα.

Αναφορικά με την αυριανή δεύτερη σύνοδο της διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, θα παρουσιαστεί αναλυτικά το σχέδιο αξιοποίησης που κατέθεσε ο Ισπανός αρχιτέκτονας Χοθέ Αθεμπίγιο, ενώ αναμένεται να αναζητηθούν τρόποι άμβλυνσης των μεγάλων αντιδράσεων, που έχουν προκληθεί κυρίως από τους όμορους δήμους.

Πηγές του υπουργείου Επικρατείας κάνουν λόγο για αντισταθμιστικά μέτρα προς τη γύρω περιοχή καθώς και για σχέδιο μεταφοράς συντελεστών δόμησης. Θα συζητηθεί το πιθανό δημοσιονομικό όφελος από την αξιοποίηση, το οποίο με βάση το καλύτερο σενάριο δεν φαίνεται να καλύπτει τις προσδοκίες της τρόικας αλλά και τα συνολικά έσοδα από την αξιοποίηση των ακινήτων.

Στη διυπουργική θα παρουσιαστούν από την Εταιρεία «Επενδύστε στην Ελλάδα» σχέδια ιδιωτών που επιθυμούν να ενταχθούν στο καθεστώς fast track αλλά και προτάσεις των ίδιων των υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Υποδομών για κρατικές «γρήγορες» επενδύσεις, κυρίως σε μεγάλα, έργα και αξιοποίηση περιουσίας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Αποκρατικοποιήσεις
Κυβέρνηση
Επενδύσεις