Έντυπη Έκδοση

Τουρκία: για παρακολούθηση τηλεφώνων μιλάει η αντιπολίτευση

Παρακολουθείται το τηλέφωνο περίπου τριών χιλιάδων πολιτικών, μεταξύ των οποίων οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, κατήγγειλε χθες βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση), τη στιγμή που υπάρχουν υπόνοιες για συνακρόαση συνομιλιών του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με δημοσιογράφους.

Ο βουλευτής του ΡΛΚ, Τσετίν Σοϊσάλ, υποστήριξε χθες ότι μια ομάδα στη γενική ασφάλεια πραγματοποιεί τις παρακολουθήσεις, τονίζοντας ότι μεταξύ αυτών που παρακολουθούνται είναι και ο ηγέτης του κόμματός του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο πρώην πρόεδρος του ίδιου κόμματος, Ντενίζ Μπαϊκάλ, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ακροδεξιού Εθνικιστικού Κινήματος, Οκτάι Βουράλ.

Χθες, η τουρκική εφημερίδα «Ακσάμ» έγραψε ότι μία από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του δημοσιογράφου Σονέρ Γιαλτσίν -που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα στο πλαίσιο της υπόθεσης Εργκενεκόν- και την οποία παρακολούθησαν οι αρχές, ήταν αυτή που έκανε ο δημοσιογράφος με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αγκυρα, Ντέιβιντ Ρικαρντιόνε, αναφερόμενος προχθές το βράδυ σε δεξίωση στη σύλληψη του δημοσιογράφου, είπε: «Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τις συλλήψεις αυτές». Η δήλωση αυτή του πρεσβευτή προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο εκπρόσωπος του οποίου Χουσεΐν Τσελίκ δήλωσε χθες πως «όλοι πρέπει να έχουμε όρια» και ότι «οι ξένοι πρεσβευτές πρέπει να φροντίζουν να μην αναμιγνύονται στις εσωτερικές μας υποθέσεις».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρκία