Έντυπη Έκδοση

5 ΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ Η ΕΘΕΛ ΑΥΡΙΟ, 21, 25 ΚΑΙ 28 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Ο ΗΛΠΑΠ

Συνεχίζουν απτόητοι

Δεν σταματούν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες αποτελεί από προχθές το βράδυ νόμο του κράτους. Η ψήφισή του από τη Βουλή όχι μόνο δεν τους πτόησε, αλλά απ' ό,τι φαίνεται τους εξόργισε περισσότερο, παρ' όλο που ήταν δεδομένη.

Την αρχή έκαναν οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ, που μετά τη χθεσινή γενική συνέλευση του σωματείου αποφάσισαν να συνεχίσουν με τρεις πεντάωρες και μια εξάωρη στάση εργασίας μέχρι το τέλος του μήνα. Ετσι αύριο 18 Φεβρουαρίου, στις 21 και στις 25, τα μπλε λεωφορεία θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4.00 το απόγευμα. Στις 28 του μηνός η στάση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 το απόγευμα, ενώ την ίδια μέρα θα γίνει συνεδρίαση όλων των συνδικάτων των αστικών συγκοινωνιών. Οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

«Μας τσακίζουν μ' αυτό το νομοσχέδιο. Δεν είναι δυνατόν να μη συνεχίσουμε», είπε στην «Ε» ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Κουλουμπαρίτσης.

Η αρχική εισήγηση του ίδιου στη γενική συνέλευση ήταν να σταματήσουν προς το παρόν τις κινητοποιήσεις, να αναδιατάξουν τις δυνάμεις τους, να αποτιμήσουν τα αποτελέσματα των μέχρι τούδε απεργιών και να αποφασίσουν σε δεύτερο χρόνο εκ νέου, όταν θα ξεκινήσει και η εφαρμογή των διατάξεων του νομοσχεδίου. Ομως απέναντί του βρήκε σύσσωμη την αντιπολίτευση της ΕΘΕΛ και περί τους 1.000 εργαζόμενους οι οποίοι ζητούσαν να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Μάλιστα, ο Ν. Κουλουμπαρίτσης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της συνέλευσης, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό. «Νόμιζα ότι είχαν κουραστεί, βρίσκονται δυο μήνες στο δρόμο. Ομως απ' ό,τι φαίνεται έχουν πολλά κουράγια να πολεμήσουν. Συνεχίζουμε».

Την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσει και ο ΗΛΠΑΠ, αφού το σωματείο των εργαζομένων στα τρόλεϊ συνήθως συμπλέει με τις αποφάσεις της ΕΘΕΛ. Τα υπόλοιπα σωματεία των μέσων σταθερής τροχιάς δεν έχουν ακόμη εκφράσει τη βούλησή τους, κάτι που ενδέχεται να συμβεί σήμερα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας