Έντυπη Έκδοση

Πετρελαιοκίνηση: μαζούτ καίνε στην κυβέρνηση

Πλήρης ασυνεννοησία στην κυβέρνηση για το θέμα της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που έχει απαγορευτεί από τα μέσα της δεκαετίας του '80 για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος.

Διαφορετική είναι η προσέγγιση των εισαγωγέων αυτοκινήτων, που θεωρούν ότι τα πετρελαιοκίνητα νέας τεχνολογίας είναι λιγότερο ρυπογόνα και επιπλέον καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα.

Χθες, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Χάρης Τσιόκας, έφερε το θέμα στο προσκήνιο, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό (Βήμα FM). Δήλωσε κατηγορηματικά ότι το υπουργείο βλέπει το θέμα θετικά και εξέφρασε την ελπίδα ότι «τις επόμενες ημέρες θαφφ0080 έχουμε εξελίξεις». Συνεργάτες του Δ. Ρέππα διευκρίνισαν στην «Ε» ότι έχουν γίνει μελέτες για το θέμα, αλλά ο τελικός λόγος ανήκει στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Συνεργάτες της Τίνας Μπιρμπίλη τόνισαν χθες στην «Ε» ότι δεν αντιμετωπίζεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το θέμα εξετάζεται και από τη δική τους πλευρά, αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να υιοθετηθεί, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Επιπλέον, τα αιωρούμενα σωματίδια, που είναι το μεγάλο πρόβλημα με τα πετρελαιοκίνητα, θα φέρει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την επιβολή προστίμων για υπέρβαση ορίων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων
Κυβέρνηση
Ενέργεια/Φωτοβολταϊκά/Εναλλακτικές/Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)