Έντυπη Έκδοση

Σόφια: Οι Ρώσοι θέλουν να δείξουν πως είναι δυσαρεστημένοι

Η βουλγαρική πλευρά, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αντικρούει τις όποιες κατηγορίες ή υπόνοιες της Μόσχας περί της μη καταβολής των προαπαιτούμενων φόρων, δηλώνοντας «πλήρη άγνοια» για την πρόθεση της ρωσικής πλευράς.

«Οι κινήσεις αυτές χαρακτηρίζουν τους Ρώσους. Είναι ο τρόπος τους για να μας πουν ότι είναι δυσαρεστημένοι με την πρόοδο των έργων. Επίκειται συνάντηση των μελών της κοινοπραξίας Trans Balkan Pipeline και η όποια αποχώρηση της Ρωσίας δεν είναι στην ατζέντα» επισήμανε ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας, Τρ. Τράικοφ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Βουλγαρία δεν έχει ακόμη καταβάλει τα οφειλόμενα, ύψους 5 εκατ. ευρώ, για το 2010, διότι περιμένει την έκθεση για τις επιπτώσεις του έργου στο περιβάλλον, η οποία λόγω των πολλών ανακριβειών και των παραλείψεων επιστράφηκε προς αξιολόγηση στους εμπειρογνώμονες.

Η προθεσμία για την υποβολή της νέας έκθεσης λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Νοεμβρίου η βουλγαρική πλευρά είχε δηλώσει διά στόματος του πρωθυπουργού της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, ότι θα εγκατέλειπε για λόγους περιβαλλοντικούς το σχέδιο κατασκευής του διαβαλκανικού αγωγού μεταφοράς ρωσικού αργού πετρελαίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ενέργεια/Φωτοβολταϊκά/Εναλλακτικές/Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)
Ρωσία
Βουλγαρία