Έντυπη Έκδοση

Ελεγχος για διπλοθεσίτες και ορκωτοί λογιστές στην ΕΡΤ

Στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ξεκίνησαν ελέγχους για να εντοπίσουν αν υπάρχουν υπάλληλοι που παράλληλα κατέχουν και άλλη θέση στον δημόσιο τομέα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Θανάσης Παπαγεωργίου μιλώντας στο 27ο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ τόνισε ότι όσοι εντοπιστούν θα απομακρυνθούν από την ΕΡΤ.

Παράλληλα, ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση ώστε να οριστούν ορκωτοί λογιστές που θα ελέγχουν συνεχώς την πορεία των οικονομικών της δημόσιας τηλεόρασης και θα καταθέτουν σχετικές τριμηνιαίες και ετήσιες εκθέσεις, όπως προβλέπεται πλέον για κάθε ΔΕΚΟ. Θα οριστούν επίσης και εσωτερικοί επιθεωρητές οι οποίοι θα ελέγχουν κάθε μήνα την εφαρμογή μισθολογικών μειώσεων και λειτουργικών δαπανών στο πλαίσιο της συγκράτησης των εξόδων της ΕΡΤ.

Στο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, άφησε σαφείς αιχμές εναντίον της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε για «φιλοεργοδοτική συμπεριφορά» που δημιουργεί κινδύνους για τις εργασιακές σχέσεις. Αναφέρθηκε και στα ιδιωτικά κανάλια που πιέζουν με κάθε τρόπο για να απομακρυνθεί η ΕΡΤ από τη διαφημιστική αγορά, ενώ εκπρόσωποι των εργαζομένων επισήμαναν ότι πρέπει να καταγραφούν οι ανάγκες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε ανθρώπινο δυναμικό καθώς πολλοί πλέον βγαίνουν σε σύνταξη ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε σημαντικούς τομείς.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ ενέκρινε ποσό 326.740 ευρώ για τις μεταδόσεις των εντός έδρας ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων του Ολυμπιακού και της Skoda Ξάνθης, τα δικαιώματα των οποίων διαθέτει μέχρι και το τέλος της περιόδου (15/5/11). Επίσης εγκρίθηκε ποσό 113.400 δολαρίων για παραγωγή προγράμματος στις ΗΠΑ (όπου βρίσκεται μεγάλο κομμάτι ομογενών) για τη δορυφορική ERT World. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να εξασφαλίζονται από την εταιρεία Interface Communications (έπειτα από έρευνα και λόγω της τιμής που προσέφερε) δύο τηλεοπτικά συνεργεία την εβδομάδα για τη δημιουργία τριών θεμάτων ανά βάρδια που θα εμπλουτίζουν το πρόγραμμα της ERT World. Η σύμβαση, που θα ισχύει από την 1η Μαρτίου, θα έχει διάρκεια 36 εβδομάδων με κόστος 3.150 δολάρια ανά εβδομάδα.

Ως προσωπικό ειδικών θέσεων (ΠΕΘ) εγκρίθηκε η πρόσληψη της Νικόλ Λειβαδάρη (η συνεργάτις της Ελλης Στάη) μέχρι και τις 31/1/12 με μικτές μηνιαίες απολαβές 3.000 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται πάσης φύσεως επιδόματα και πρόσθετες αμοιβές). Ως ΠΕΘ εγκρίθηκε και η πρόσληψη του Δημήτρη Μουζάνη, διευθυντή της Χορωδίας της ΕΡΤ, μέχρι τις 31/12/11 με μικτές μηνιαίες αποδοχές 3.100 ευρώ. Το Δ.Σ. της ΕΡΤ ενέκρινε και την ανανέωση της εκπομπής «Το κουτί της Πανδώρας» του Κώστα Βαξεβάνη, αλλά το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στην επόμενη συνεδρίαση όπου θα παρουσιαστεί αναλυτικά η συγκεκριμένη παραγωγή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΡΤ
Τηλεόραση