Έντυπη Έκδοση

Πυρ για τη μεταφ(θ)ορά των μαθητών

Δύο χιλιάδες μαθητές με τους γονείς τους, μαζί και οι λεωφορειούχοι, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διακοπή της μεταφοράς παιδιών απομακρυσμένων περιοχών στα σχολεία τους, χθες το πρωί, έξω από το γραφείο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Με χθεσινό έγγραφό του προς τις περιφέρειες, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος προτείνει την παράταση των συμβάσεων του προηγούμενου σχολικού έτους (που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου), από την 1/1/2011 έως και την ολοκλήρωση των διαγωνισμών με τους λεωφορειούχους.

Οι ιδιοκτήτες λεωφορείων υποστηρίζουν ωστόσο ότι για να δοθεί παράταση θα πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση, διαφορετικά θα συνεχιστεί το πρόβλημα με τις πληρωμές τους.

«Η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου δεν αποδέχεται τη νομιμότητα των παρατάσεων και δεν εγκρίνει την εκταμίευση των δεδουλευμένων», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας-Θράκης, Μιχάλης Πετζίκογλου.

«Κάποιοι εκπρόσωποι γονέων, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, ήρθαν εδώ από κομματική εμπάθεια. Αντί να είναι μαζί μας καθημερινά στην Αθήνα να πιέσουμε την πολιτεία για ένα θέμα που διαιωνίζεται πάνω από 10 χρόνια κι αφορά όλη την Ελλάδα, διαμαρτύρονται στην περιφέρεια, η οποία είναι η μόνη που προσπαθεί να δώσει λύσεις», δήλωσε ο Παν. Ψωμιάδης.

Χθες, ο αντιπεριφερειάρχης Ευθύμης Φωτόπουλος είχε σειρά συναντήσεων με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, χωρίς ωστόσο να συμφωνηθεί συγκεκριμένη λύση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εκπαίδευση
Μακεδονία και Θράκη