Έντυπη Έκδοση

Βολές από ΠΟΕ-ΟΤΑ, Οικολόγους για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Αττική

Με καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζεται η διαχείριση των απορριμμάτων ξεκίνησε η χθεσινή μέρα, με υποσχέσεις για διάλογο ολοκληρώθηκε.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ΠΟΕ-ΟΤΑ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και ο πρόεδρός της Θέμης Μπαλασόπουλος, πλαισιωμένος από τον Φ. Κυρκίτσο, εκπρόσωπο οικολογικών οργανώσεων και τον Ν. Χρυσόγελο (Οικολόγοι Πράσινοι) μίλησαν για σχέδιο με αδιαφανείς διαδικασίες, μεθοδεύσεις και υπόγειες συνεννοήσεις, για κόστος διαχείρισης που θα τετραπλασιαστεί και για «άχρηστες επενδύσεις» κόστους 500 εκατ. ευρώ μόνο στην Αττική. Πρότειναν ένα σύστημα που θα μειώνει την παραγωγή των σκουπιδιών πριν καταλήξουν στον κάδο, με περισσότερη ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση και κομποστοποίηση και ζήτησαν να εγκαταλειφθεί η μέθοδος της βιοξήρανσης των ανακυκλώσιμων που έχει ήδη επιλεγεί επειδή συμφέρει συγκεκριμένο μεγαλοεργολάβο και οδηγεί αναγκαστικά σε δημιουργία εργοστασίων καύσης των παραγομένων υλικών. Για όλα τα παραπάνω κατήγγειλαν ως «μοχλούς» τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων-Κοινοτήτων (ΕΣΔΚΝΑ) και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Το απόγευμα όμως η ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε συνάντηση με τον αιρετό περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, ο οποίος δεν έχει αναλάβει τη σχετική αρμοδιότητα. Ο κ. Σγουρός υποσχέθηκε διάλογο και διαφάνεια, κοινή σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων και σεβασμό στο περιβάλλον με την επισήμανση ότι «οι εμπόλεμες ζώνες δεν λύνουν τα προβλήματα». Περιφερειάρχης και ΠΟΕ-ΟΤΑ μίλησαν για συζήτηση σε καλό κλίμα και την αρχή μιας καλής συνεργασίας.

Σημειωτέον ότι για τη διαχείριση των απορριμμάτων προγραμματίζονται ημερίδες την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στην Κερατέα από το Δήμο Λαυρεωτικής και στις 2 Μαρτίου από την ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διαχείριση απορριμμάτων
Περιβάλλον & οικολογία
Τοπική Αυτοδιοίκηση