Έντυπη Έκδοση

Πετροπόλεμος ΜΑΤ και αναρχικών

Το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού έπαιζαν όλη μέρα χθες οι αστυνομικές δυνάμεις του Ηρακλείου και άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Η ΕΛ.ΑΣ. οργάνωσε επιχείρηση ανακατάληψης δημόσιου κτηρίου, και οι αντιεξουσιαστές απάντησαν λίγες ώρες αργότερα με εισβολή στο κτήριο όπου στεγάζεται η ΔΥΠΕ Κρήτης.

 Ολα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, όταν η αστυνομία έστησε μια μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή μιας διμοιρίας των ΜΑΤ και παρουσία του εισαγγελέα Ηρακλείου, Νίκου Μαρκάκη, στο κτήριο του πρώην ΠΙΚΠΑ, απέναντι από το ξενοδοχείο «Ατλαντίς» στο Ηράκλειο, στο κέντρο της πόλης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στο χώρο, ωστόσο δεν βρήκαν κανένα στο κτήριο, το οποίο είχε καταληφθεί πριν από περίπου δύο χρόνια από άτομα που προσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Πάντως οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές ατόμων που εκείνη την ώρα ήταν έξω από το κτήριο.

Τα «αντίποινα» δεν άργησαν να έρθουν και λίγες ώρες αργότερα περίπου 50 νεαροί προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της ΔΥΠΕ (Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας) Κρήτης, επί της οδού Σμύρνης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρωινή έφοδο της Αστυνομίας στο υπό κατάληψη κτήριο του πρώην ΠΙΚΠΑ.

Σημειώθηκαν μάλιστα και επεισόδια μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών, που επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός.

Οι αντιεξουσιαστές το βράδυ αποχώρησαν και παρέμεναν ώς αργά το βράδυ στην πλατεία Λιονταριών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ