Έντυπη Έκδοση

Λιποθυμίες και ατροφία οι 300

«Λιποθυμούν, εμφανίζουν ατροφία στα άκρα, δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι», λέει ο γιατρός Θαν. Καραμπίνης, που εξέτασε τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας του οικήματος «Υπατία» οι οποίοι ζητούν να νομιμοποιηθούν.

Στο μεταξύ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση ο νεαρός Αραβας, απεργός πείνας, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο εμφανίστηκε στη διάρκεια της απεργίας πείνας. Ο ίδιος γιατρός θα πει ότι «την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ραγδαία επιδείνωση της υγείας των απεργών με καρδιολογικά, ουρολογικά προβλήματα και περιτονίτιδες».

Χθες, περισσότεροι από 100 συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων συγκεντρώθηκαν στο αρχοντικό «Υπατία».

Πιασμένοι χέρι χέρι σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το κτίριο. «Δωρεάν υγεία για κάθε εργαζόμενο κι ανασφάλιστο», «εγκληματίες είναι οι καπιταλιστές, όχι οι μετανάστες που ζουν στις γειτονιές» ήταν τα συνθήματα που φώναζαν.

Σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, οι συνδικαλιστές θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπ. Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας) ζητώντας συνάντηση με τον κ. Ραγκούση για το ζήτημα της νομιμοποίησης των μεταναστών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Μετανάστες και πρόσφυγες