Έντυπη Έκδοση

Πολυδύναμο αλλά υποστυλωμένο για να μην καταρρεύσει

Με υποστηρίγματα συγκρατείται το ταβάνι της οροφής σε δωμάτιο του λεγόμενου Πολυδύναμου Ιατρείου Βολισσού στη βορειοδυτική Χίο, ώστε να μην καταρρεύσει!

Την καταγγελία αυτή κάνουν οι 3 αγροτικοί γιατροί που υπηρετούν στα δύο αγροτικά ιατρεία της περιοχής, όπως και στο «πολυδύναμο», στο οποίο όμως δεν έχει πληρωθεί καμία από τις προβλεπόμενες θέσεις πλην του αγροτικού γιατρού.

Το κτήριο αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα, αφού είναι κατεστραμμένο το δίκτυο σωληνώσεων και δεν έχει νερό, ενώ το ηλεκτρικό δίκτυο είναι τόσο παλιό που δεν μπορεί να σηκώσει τη λειτουργία δύο κλιματιστικών ταυτοχρόνως, με αποτέλεσμα «η είσοδος σε μπάνιο και κουζίνα να απαιτεί την ενδυμασία παλτού τους χειμερινούς μήνες».

Εξαιτίας αυτών των συνθηκών και με το φόβο μην καταρρεύσει τμήμα του κτηρίου, η αγροτικός ιατρός της Βολισσού αναγκάζεται να νοικιάζει διαμέρισμα για τη διαμονή της, πλησίον του ιατρείου.

Αυτό που ρωτούν οι 3 γυναίκες γιατροί, που υπηρετούν αυτή την περίοδο στην περιοχή της Αμανής, τον προϊστάμενο αγροτικών ιατρών Κέντρου Υγείας Πυργίου στο οποίο ανήκουν, είναι αν θα πρέπει ο εφημερεύων γιατρός να παραμένει σε αυτό το κτήριο όλο το Σαββατοκύριακο!

Εξάλλου το ασθενοφόρο λειτουργεί μόνο καθημερινές, αφού δεν υπάρχει δεύτερος οδηγός, με αποτέλεσμα οι γιατροί να πρέπει να πηγαίνουν με ιδιωτικό μεταφορικό μέσο στον ασθενή.

Το σχετικό έγγραφο των τριών γιατρών που έχει ημερομηνία 20 Ιανουαρίου έφεραν στη δημοσιότητα οι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», που ζητούν να συζητηθούν τα προβλήματα των αγροτικών ιατρείων στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας