Έντυπη Έκδοση

Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου κατέλαβαν το ΚΑΤ

Σε συμβολική κατάληψη των ταμείων του ΚΑΤ προχώρησαν χθες εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, επιτρέποντας σε περίπου 200 ασφαλισμένους να εξεταστούν χωρίς να πληρώσουν το εξέταστρο των 5 ευρώ.

Η κατάληψη θα επεκταθεί και σε διάφορα άλλα νοσοκομεία της χώρας, δήλωσε εκ μέρους του ΙΣΑ ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που συμμετείχε στην κατάληψη.

Αιτήματα του συλλόγου είναι:

- Κατάργηση της εισφοράς των 5 ευρώ για τα πρωινά εξωτερικά ιατρεία.

- Αμεση κατάργηση της εισφοράς 50-90 ευρώ για τα απογευματινά ιατρεία.

- Να λάβει το υπουργείο Υγείας όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να σταματήσει μια για πάντα το απαράδεκτο φαινόμενο του «φακελακίου» και της μαύρης παραοικονομίας στο χώρο του νοσοκομείου.

«Εχουμε δημότες ασφαλισμένους στην πόλη μας που δεν μπορούν να πληρώνουν για την περίθαλψή τους. Για όλους αυτούς αλλά και για το σύνολο των ασφαλισμένων, λέμε ότι δεν γίνεται να πληρώνουν στα δημόσια νοσοκομεία», τόνισε ο κ. Πατούλης. Διάλογο υπό όρους ζητεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, καθώς σήμερα έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων προκειμένου να συμμετάσχουν στο διάλογο για την πρωτοβάθμια φροντίδα.

Με επιστολή του προς τους Α. Λοβέρδο και Γ. Κουτρουμάνη, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβας αναφέρει μεταξύ άλλων πως η «Ομοσπονδία δεν προτίθεται να γίνει "ντεκόρ" ενός εικονικού διαλόγου με προειλημμένες πολιτικές αποφάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης για εφαρμογή των κατευθύνσεων του επικαιροποιημένου Μνημονίου στην υγεία».

«Εάν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θέλει μια δημιουργική συζήτηση μαζί μας, που να στοχεύει στη βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, προτείνουμε από πλευράς μας συγκεκριμένη θεματολογία».

* ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τα ταμεία των εξωτερικών ιατρείων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης απέκλεισαν χθες το πρωί για δύο ώρες μέλη του ΠΑΜΕ. Η κίνηση έγινε κατά της καταβολής του εισιτηρίου των 5 ευρώ, το οποίο, όπως είπαν οι συγκεντρωμένοι, πρέπει να πληρώνουν οι ασθενείς για να εξεταστούν από ψυχίατρο και 7 ευρώ για να εξεταστούν από ψυχολόγο. Τα μέλη του ΠΑΜΕ επισήμαναν ότι με την απόφαση του διοικητή του ΨΝΘ, η συνταγογράφηση φθηνότερων φαρμάκων μπορεί να μειώνει τη φαρμακευτική δαπάνη κατά 40%, αλλά πολλοί ψυχιατρικοί ασθενείς που έπαιρναν συγκεκριμένα φάρμακα επί μεγάλο χρονικό διάστημα υποτροπίασαν όταν τα φάρμακά τους αντικαταστάθηκαν με φθηνότερα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας