Έντυπη Έκδοση

Η Αγκυρα συνεχίζει να επιπλήττει Τουρκοκύπριους

Κατσάδιασμα έφαγε στην Αγκυρα ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» της αυτοαποκαλούμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου, Ιρσέν Κιουτσούκ, αφού ο αρμόδιος υπουργός της Τουρκίας κατηγόρησε για άλλη μια φορά τους Τουρκοκύπριους για τις διαδηλώσεις που έγιναν στα κατεχόμενα, όπου ακούστηκαν συνθήματα εναντίον της Τουρκίας.

Ο Τζεμίλ Τσιτσέκ, αρμόδιος για θέματα Κύπρου της τουρκικής κυβέρνησης, απευθυνόμενος στο Κιουτσούκ είπε: «Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως ακριβώς εμείς σας υπερασπιζόμαστε σε κάθε σημείο του κόσμου, θα έπρεπε όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι να πουν κάτι για τις προσβολές εναντίον της Τουρκίας σε ένα χώρο όπου δεν υπήρχαν οι σημαίες της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ, αλλά κυμάτιζαν οι ελληνοκυπριακές σημαίες».

Από την πλευρά του, ο Κιουτσούκ είπε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων είναι πιστή στην Τουρκία. Γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει, να επιβιώσει και να ορθοποδήσει η ΤΔΒΚ δίχως τη μητέρα πατρίδα». Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, πάντως, υπογράμμισε τη δυσαρέσκεια των Τουρκοκυπρίων προς την Αγκυρα, λέγοντας ότι οι κινητοποιήσεις είναι δικαίωμα των συνδικάτων και των μαζικών φορέων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρκία
Κυπριακό