Έντυπη Έκδοση

Παίζεται η δωρεάν σίτιση 2.500 φοιτητών

Θα... πεινάσουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, λόγω των περικοπών κονδυλίων από το υπουργείο Παιδείας!

Αυτό υποστηρίζει η Σύγκλητος, που συνεδρίασε εκτάκτως και μελετά την «ανεπιθύμητη» λύση αναπροσαρμογής των κριτηρίων για όσους δικαιούνται δωρεάν σίτιση.

Οπως προκύπτει από χθεσινό ψήφισμα της Συγκλήτου, ίσως το πανεπιστήμιο να μην μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες σίτισης μεγάλου μέρους των φοιτητών του από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Αιτία, η δραστική περικοπή της δημόσιας χρηματοδότησης, που έχει ήδη πλήξει το πρόγραμμα σπουδών, με τη μείωση των μαθημάτων επιλογής.

«Από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά (2011-2012), το ποσοστό των φοιτητών που θα δικαιούνται σίτιση αναμένεται να ανέλθει κατά 10-15%, εξαιτίας της αύξησης των οικογενειών των οποίων ο προϋπολογισμός θα μειωθεί», δήλωσε ο πρύτανης Γιάννης Χατζηδημητρίου.

Φέτος, 2.200 φοιτητές, των οποίων οι οικογένειες δηλώνουν ετήσιο εισόδημα έως 45 χιλιάδες ευρώ, δικαιούνται δωρεάν σίτιση. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τους 2,5 χιλιάδες του χρόνου. Στο μεταξύ, οι δαπάνες για το 2010 υπερέβησαν το 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ η επιχορήγηση ήταν 680 χιλιάδες μόλις.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Διατροφή και Διαιτολογία