Έντυπη Έκδοση

Ο Τέντες κατά συνδικαλισμού των στρατιωτικών

Αντικρουόμενες εισηγήσεις ως προς το δικαίωμα ή μη συνδικαλιστικής δράσης των στρατιωτικών έγιναν χθες ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Στον αντίποδα των θέσεων του εισηγητή - αρεοπαγίτη Χαρ. Δημάδη, ο οποίος υπεραμύνθηκε του συνδικαλισμού όσων υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες τάχθηκε κατά της ίδρυσης συνδικαλιστικών ενώσεων από στρατιωτικούς. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, ο περιορισμός αυτός είναι θεμιτός λόγω των υποχρεώσεων και των καθηκόντων των στρατιωτικών και κατά συνέπεια δεν παραβιάζει ούτε τις συνταγματικές διατάξεις ούτε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΣΑ).

Οι υποχρεώσεις «οριοθετούνται από την επιδίωξη της διατηρήσεως της μαχητικής ικανότητας και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας του στρατεύματος, προς τον σκοπό της διαφυλάξεως της εθνικής ασφάλειας» επισήμανε ο κ. Τέντες, προσθέτοντας ότι βασικό μέσο για την επίτευξη των στόχων αυτών είναι η στρατιωτική πειθαρχία.

Με αυτό το σκεπτικό ζήτησε να επικυρωθεί η απόφαση του Εφετείου Αθηνών που δεν επέτρεψε την ίδρυση συνδικαλιστικού σωματείου με τίτλο «Ενωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Ενοπλες δυνάμεις