Έντυπη Έκδοση

Σηκώνουν μπάρες την Κυριακή

Με μπαράζ κινητοποιήσεων απαντά το κίνημα κατά των διοδίων, στην επιχείρηση της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τους αγώνες του.

Την Κυριακή, από τις 2 έως τις 6 μ.μ., θα ανοίξουν οι μπάρες σε όλους τους σταθμούς διοδίων στις εθνικές οδούς και την Αττική οδό.

«Το κίνημά μας παλεύει για ελεύθερους δρόμους, χωρίς διόδια, υπερασπιζόμενο το Σύνταγμα και τις διατάξεις περί ελεύθερης μετακίνησης», τονίζεται σε ανακοίνωση του πανελλαδικού συντονιστικού. Τάσσεται κατά της πληρωμής διοδίων εξηγώντας ότι οι πολίτες έχουν πληρώσει για τους υφιστάμενους δρόμους, ενώ επιπλέον καταβάλλουν πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας και φόρους μέσα από τα καύσιμα. «Το κίνημά μας θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τους πραγματικούς τζαμπατζήδες», προσθέτουν και καταγράφουν τους «megaλοεργολάβους», για τους οποίους αναφέρουν ότι εισπράττουν διόδια για δρόμους που δεν έχουν κατασκευαστεί και συνεισφέρουν στα έργα με ίδια κεφάλαια που κυμαίνονται από 5-10%, ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν ενισχύσεις από το Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ενωση ή δάνεια από τράπεζες. Θα συνεχίζει να καταγγέλλει τη μη τήρηση των προδιαγραφών στους αυτοκινητόδρομους, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά και τους υποτιμημένους κυκλοφοριακούς φόρτους που προβάλλονται, με στόχο την επιμήκυνση του χρόνου είσπραξης των διοδίων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κλάδος κατασκευών & οικοδομή
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας