Έντυπη Έκδοση

«ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ»

ΔΝΤ: Κυβερνητικό το σχέδιο για τη δημόσια περιουσία

Το ΔΝΤ «κάρφωσε» με τον τρόπο του την ελληνική κυβέρνηση ότι ήταν εκείνη που σχεδίασε την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ο σύμβουλος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χόλεϊ Ο σύμβουλος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χόλεϊ Ο σύμβουλος του τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόλεϊ, κληθείς να σχολιάσει ποιανού ήταν η πρωτοβουλία για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ήταν σαφής: «Η ελληνική κυβέρνηση σχεδίασε ένα πρόγραμμα για να μεγιστοποιήσει το όφελος από το μεγάλο σύνολο (returns from the large portfolio) δημόσιων επιχειρήσεων και δημόσιας περιουσίας και οι Ευρωπαίοι εταίροι της και το ΔΝΤ την υποστηρίζουν, προσφέροντας τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά τη χάραξη ενός τέτοιου σχεδίου».

Η διευκρίνιση του κ. Χόλεϊ εκτιμάται ότι ήταν ένας τρόπος να προστατέψει τον επικεφαλής των τεχνοκρατών του ΔΝΤ στην Αθήνα, Μπομπ Τράα, ο οποίος έχει υποστεί επιθέσεις από ελληνικά ΜΜΕ, με την καθοδήγηση στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ασυνήθιστη καθυστέρηση που είχε σημειωθεί στην άφιξη του Ολλανδού Μπομπ Τράα στην ελληνική πρωτεύουσα, κάτι που είχε σχολιαστεί από κύκλους του ΔΝΤ και είχε επισημανθεί από την «Ε», ερμηνευόταν από την επιθυμία του επιτελείου Παπανδρέου να μην εγκατασταθεί στέλεχος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ώστε να έχει ανοιχτό το πεδίο των κινήσεων.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σχολιάζοντας την ένταση που προκλήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, μετά τις ανακοινώσεις της τρόικας στην Αθήνα, επανέλαβε ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι και το Ταμείο έχουν πλήρη σεβασμό στις δικαιοδοσίες και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης σε όλες τις πτυχές της λήψης αποφάσεων» και εξέφρασε τη λύπη του εάν δόθηκε διαφορετική εντύπωση.

Δεν επιμένει για τη μορφή

Αναφορικά με τις ενστάσεις σχετικά με την τακτική της παραχώρησης συνεντεύξεων Τύπου εκ μέρους της τρόικας μετά το πέρας κάθε αξιολόγησης, ο κ. Χόλεϊ χαρακτήρισε τη δυνατότητα επικοινωνίας σημαντική, σημείωσε ότι αυτή πρέπει να είναι αποτελεσματική και πρόσθεσε ότι το Ταμείο «δεν επιμένει στη συγκεκριμένη μορφή που θα πρέπει να έχει αυτή».

Τέλος, ερωτηθείς εάν οι τριβές που υπήρξαν θα μπορούσαν να απειλήσουν τη συνέχιση του Μνημονίου, απάντησε ότι «το πρόγραμμα βρίσκεται σε γενικές γραμμές στο σωστό δρόμο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Μνημόνιο
ΔΝΤ
Κυβέρνηση