Έντυπη Έκδοση

Ο «Αγώνας» για τις επιθέσεις στη Citibank

Εκτεταμένη οικονομική ανάλυση για την κρίση του καπιταλισμού και του τραπεζικού συστήματος αλλά και του ρόλου της Citibank στη διαχείριση του συστήματος που οδήγησε στην κατάρρευση χωρίς την αποτελεσματική παρέμβαση του κράτους, κάνει ο «Επαναστατικός Αγώνας» στην προκήρυξή του με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις στην τράπεζα.

Η πρώτη ήταν η τοποθέτηση βόμβας εντός παγιδευμένου αυτοκινήτου στον προαύλιο χώρο των κεντρικών γραφείων της τράπεζας στις 18 Φεβρουαρίου, στην οδό Αχαΐας στην Κ. Κηφισιά, η οποία εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς. Η δεύτερη ήταν η έκρηξη στο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας, στις 9 Μαρτίου, στην οδό Λαυρίου στη Ν. Ιωνία.

Παράλληλα, η οργάνωση με την προκήρυξή της, που δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «Το Ποντίκι», δίνει εξηγήσεις για τις λεπτομέρειες του τρόπου δράσης της στα συγκεκριμένα χτυπήματα, κατηγορεί την εφημερίδα «Τα Νέα» για το γεγονός ότι την ειδοποίησε για το επικείμενο χτύπημα - με το παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Κ. Κηφισιά, αλλά εκείνη ολιγώρησε ή σκοπίμως αδιαφόρησε (Η εφημερίδα το διέψευσε). Εμβολίμως, όμως, εμπλέκει και την «Ελευθεροτυπία» αναφορικά με παλαιότερο χτύπημα της οργάνωσης στα γραφεία της Shell στο Παλαιό Φάληρο. Γράφει συγκεκριμένα η προκήρυξη: «Το γεγογονός ότι στην τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία της Shell είχαμε τηλεφωνήσει στην "Ελευθεροτυπία" και ο άνθρωπος στο τηλεφωνικό κέντρο μας το έκλεινε, μας είχε οδηγήσει τότε στην απόφαση να πάρουμε την αστυνομία».

Γράφει ότι -σε αντίθεση με όσα ειπώθηκαν ή γράφηκαν- σκοπός της δεν είναι να προκαλέσει τον θάνατο αθώων πολιτών και ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να μη συμβεί κάτι τέτοιο. «Ενώ από τη μία, η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ κατηγορούν εμάς για απόπειρες πρόκλησης θανάτων πολιτών, επιχειρώντας με τα καθεστωτικά κόμματα τη διαμόρφωση κλίματος κοινωνικής ανασφάλειας, από την άλλη θάβουν το γεγονός της δολοφονικής επίθεσης με χειροβομβίδα ενάντια στο στέκι μεταναστών στα Εξάρχεια, γεγονός που δείχνει ότι, εκτός από την κρατική βία την οποία αδιαμφισβήτητα αποδέχονται, συναινούν μέσω της προκλητικής και ύποπτης ανοχής που επιδεικνύουν και στην παρακρατική βία», γράφει η οργάνωση.

Επί της ουσίας στην οικονομική ανάλυση του «Επαναστατικού Αγώνα», γίνονται εκτεταμένες αναφορές στο ρόλο της Citibank στο παγκόσμιο και ιδιαίτερα στο ελληνικό οικονομικό σύστημα. «Σταδιακά εξελίχθηκε στον πιο προνομιακό συνεργάτη του ελληνικού κράτους σε διάφορα οικονομικά αλλά με σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις ζητήματα, μεταξύ των οποίων την αναδοχή στην έκδοση ελληνικών ομολόγων με προνομιακά για τη Citibank κέρδη», γράφει ο «Επαναστατικός Αγώνας». Στρέφεται, εν γένει, εναντίον των «νεοφιλελεύθερων», αλλά και των «σοσιαλφιλελεύθερων» πολιτικών επιλογών στο καθεστώς της σημερινής οικονομικής κρίσης. Προαναγγέλλει νέα βομβιστικά χτυπήματα εναντίον επιλεγμένων στόχων και κλείνει την προκήρυξή του με το σύνθημα: «Να πολεμήσουμε με όλα τα μέσα το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς. Να πολεμήσουμε για την κοινωνική και ταξική επανάσταση. Να πολεμήσουμε για την οικονομική ισότητα και ελευθερία».

!

Είναι αδιανόητο να μην ειδοποιήσεις όταν γνωρίζεις ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Ως εκ τούτου, δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε γιατί δεχτήκαμε τόσα τηλεφωνήματα από τηλεοπτικούς σταθμούς γι' αυτό το θέμα.

Τσιτουρίδης: Μόνο στον λαό

«Για τις ενέργειές μου ως πολιτικός λογοδοτώ μόνο στον ελληνικό λαό και σε κανέναν άλλο», δήλωσε ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης με αφορμή την αναφορά του ονόματός του στην προκήρυξη. «Και μόνο από αυτόν κρίνομαι», συνέχισε. «Ψυχροί κακούργοι του κοινού ποινικού δικαίου, οι οποίοι εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα επιλέγοντας ή προγράφοντας υποδεικνυόμενους στόχους, δεν με αφορούν».

Εισαγγελέας για τη διαρροή της λίστας

Προκαταρκτική έρευνα, για τη λίστα των 82 πιθανών στόχων τρομοκρατίας, παρήγγειλε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, Κυρ. Καρούτσος, ζητώντας να διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο έγινε η «διαρροή» προς τα ΜΜΕ.

Την υπόθεση ανέλαβε να ερευνήσει ο εισαγγελέας Εφετών, Ισ. Ντογιάκος. Υπενθυμίζεται ότι προχθές την Τετάρτη 11 Μαρτίου η εφημερίδα «Το Βήμα» δημοσίευσε την απόρρητη λίστα της ΕΛ.ΑΣ., στην οποία περιλαμβάνονται δεκάδες ονόματα πιθανών στόχων τρομοκρατίας, με αποτέλεσμα να τεθούν σε διαθεσιμότητα και τέσσερις προϊστάμενοι, από τις υπηρεσίες των οποίων διαφαίνεται ότι έγινε η γνωστοποίηση του απόρρητου εγγράφου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ