Ηλεκτρονική Έκδοση

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών

Συνεχίζουν την απεργία πείνας οι μετανάστες - Δεκάδες εισαγωγές στα νοσοκομεία

Τελευταία ενημέρωση:

Κατά δεκάδες εισάγονται σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οι μετανάστες απεργοί πείνας, που διανύουν πλέον την 36η ημέρα απεργίας πείνας. Τις τελευταίες ημέρες ορισμένοι από τους απεργούς έχουν κόψει και το νερό, με αποτέλεσμα να καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλον.

Τις τελευταίες δύο ημέρες 41 μετανάστες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία από το μέγαρο Υπατία, ενώ μόνο χθες 20 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) τονίζει ότι η κατάσταση της υγείας τους βρίσκεται σε οριακό επίπεδο, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι έχουν χάσει πάνω από 10% του σωματικού τους βάρους, ενώ εμφανίζουν πτώση της αρτηριακής πίεσης, ορθοστατική υπόταση και λιποθυμικά επεισόδια, υποθερμία, βραδυκαρδία και ηλεκτρολυτικές διαταραχές.

"Οι μετανάστες απεργοί πείνας, έχοντας εργασθεί επί χρόνια στη χώρα μας, αγωνίζονται με το τελευταίο πράγμα που διαθέτουν, δηλαδή το ίδιο τους το σώμα, προκειμένου να αποκτήσουν νομιμοποίηση και μέσω αυτής αξιοπρέπεια και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως εκείνο της ελεύθερης μετακίνησης, της ελεύθερης πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.", σημειώνει η ΟΕΝΓΕ και καλεί την πολιτεία να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα δικαιώνοντας τα αιτήματά τους.

"Ο ορατός κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών, γεγονός που θα αποτελούσε μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα για τη χώρα μας, επιβάλλει εγρήγορση και λήψη άμεσων μέτρων.", τονίζει η Ομοσπονδία.

 

Σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν νωρίτερα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας. Τα μέλη της Πρωτοβουλίας απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου, ζητώντας τη νομιμοποίηση των μεταναστών, ανάρτησαν πανό και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Εν τω μεταξύ, στις 12 το μεσημέρι η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης διοργανώνει συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, στην οποία θα συμμετέχουν φορείς, οργανώσεις, καθώς και καλλιτέχνες που συμπαρίστανται στους μετανάστες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας