Έντυπη Έκδοση

Φόβος να μας μείνουν αμανάτι οι 4.500 Φιλιππινέζοι της Λιβύης

Ανησυχία επικρατεί στην Κρήτη, από την αναμενόμενη άφιξη στην Κρήτη περίπου 4.500 Φιλιππινέζων, οι οποίοι προβλέπεται να μεταφερθούν με πλοία τμηματικά από τη Λιβύη.

Από τη μία πλευρά η οικονομική τους κατάσταση και η απροθυμία τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, όπου οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες, και από την άλλη, η διαφαινόμενη απροθυμία της κυβέρνησής τους να κινήσει τις διαδικασίες επαναπατρισμού τους, έχουν θορυβήσει τους αρμόδιους φορείς.

Τις τελευταίες ώρες οι κινήσεις σε διπλωματικό επίπεδο έχουν κορυφωθεί, ενώ στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη αποκλειστικά για το θέμα των Φιλιππινέζων, καθώς περίπου 1.700 έχουν επιβιβαστεί στο πλοίο «Ionian Queen», το οποίο έδεσε στο λιμάνι της Βεγγάζης. Η χώρα μας μέσω της διπλωματικής οδού προσπαθεί να εξασφαλίσει εγγυήσεις και διαβεβαιώσεις ότι οι Φιλιπινέζοι θα φιλοξενηθούν για λίγες ημέρες στο νησί και ότι άμεσα θα οργανωθεί ο επαναπατρισμός τους.

Για το θέμα μεταφοράς των Φιλιππινέζων στην Κρήτη, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, παρουσία του προξένου Αλέξη Φασουλάκη και με τη συμμετοχή λιμενικών και αστυνομίας, αλλά και κάθε εμπλεκόμενου φορέα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Λιβύη
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος