Έντυπη Έκδοση

Στο δρόμο για τη Eurovision

Η αντίστροφη μέτρηση, για το ποιος θα μας εκπροσωπήσει στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας για τον 56ο διαγωνισμό της Eurovision, άρχισε.

Απόψε το βράδυ, σε μια λιτή τελετή, χωρίς πολλές φανφάρες και τυμπανοκρουσίες ελέω του νέου -χαμηλού μπάτζετ- προφίλ της ΕΡΤ, θα παρουσιαστούν τα έξι τραγούδια που διεκδικούν το εισιτήριο για τη Eurovision.

Ο ελληνικός τελικός, ο οποίος θα διεξαχθεί στο studio Δ των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, με παρουσιάστρια τη Λένα Αρώνη, θα μεταδοθεί απ' ευθείας από τη συχνότητα της ΝΕΤ στις 22.00, από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ (eurovision.ert.gr) καθώς και από την ERTworld για τον απόδημο Ελληνισμό.

Η σειρά με την οποία θα παρουσιαστούν τα τραγούδια, και η οποία προέκυψε έπειτα από κλήρωση, παρουσία των δισκογραφικών εταιρειών, είναι: «Come with me» - Κόκκινα Χαλιά, «The time is now» - Βαλάντω Τρύφωνος, «Χαμογέλα»-Τριημιτόνιο, «It's all greek to me» - Αντιγόνη Ψυχράμη, «Watch my dance» - Λούκας Γιώρκας και «Ι don't wanna dance» - Νίκκη Πόντε.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η βραδιά θα περιλαμβάνει και καλλιτεχνικές εκπλήξεις, ενώ τα τραγούδια τους θα παρουσιάσουν και οι καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο, τη Μάλτα και τη Βουλγαρία.

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό (στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης στις 10 Μαΐου στο Ντίσελντορφ και στις 12 Μαΐου ο δεύτερος) θα προκύψει κατόπιν ψηφοφορίας από κοινό (μέσω τηλεφωνημάτων-televoting και γραπτών μηνυμάτων-sms).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
ΕΡΤ