Έντυπη Έκδοση

Ερχονται 7 νέοι σταθμοί στην Εγνατία

Πασχαλινό δώρο με νέα... διόδια ετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών. Χθες, ο αρμόδιος υφυπουργός επιβεβαίωσε ότι προχωρά ο διαγωνισμός για επτά νέους σταθμούς διοδίων στην Εγνατία οδό, που θα προστεθούν στους δύο που ήδη λειτουργούν στα Μάλγαρα και τον Πολύμυλο.

Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις, το σύστημα διοδίων θα εγκατασταθεί μέσα στον Απρίλιο, όπως είπε ο Γ. Μαγκριώτης. Επανέλαβε ότι στα τέλη Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τους εργολάβους των πέντε αυτοκινητόδρομων, όπου τα έργα καρκινοβατούν από τον Οκτώβριο. Υποσχέθηκε και πάλι μεγάλη μείωση των τιμών στα διόδια σε υπό κατασκευή τμήματα και μικρότερη στα έτοιμα κομμάτια, σε βάρος του Δημοσίου, το οποίο με βάση τις συμβάσεις ώς το 2037 προβλέπεται να εισπράξει 23 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, δεν αποκλείεται να ακυρωθούν έργα, όπως ο αυτοκινητόδρομος δυτικής Θεσσαλίας (Ε-65), και να «ψαλιδιστούν» άλλα, όπως στον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Πάτρα, όπου θα αφαιρεθεί το τμήμα Πύργος-Τσακώνα λόγω των προσφυγών για τον βιότοπο του Καϊάφα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οδικό δίκτυο και ασφάλεια
Υπουργείο Ανάπτυξης