Έντυπη Έκδοση

Πόλεμος ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. για τις άγονες γραμμές

Οι άγονες γραμμές, τα δρομολόγια των πλοίων σε αυτές, καθώς και οι επιδοτήσεις διχάζουν κυβέρνηση και Ν.Δ., προκαλώντας αναταράξεις στα δύο στρατόπεδα.

Και ενώ σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί επαναληπτικός διαγωνισμός για την κάλυψη 5 άγονων γραμμών για τις οποίες τον περασμένο Νοέμβριο καμία ακτοπλοϊκή εταιρεία δεν έδειξε ενδιαφέρον, σημειώθηκε «πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα στην υφυπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Ελπίδα Τσουρή και στον αρμόδιο τομεάρχη της Ν.Δ. Γ. Πλακιωτάκη.

Η κ. Τσουρή μιλά για παραπλανητική «ενημέρωση» την οποία επιχειρεί η αξιωματική αντιπολίτευση και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προέβη σε περικοπή των πιστώσεων για την επιδότηση των άγονων γραμμών, αλλά αντίθετα αύξησε τα αντίστοιχα ποσά.

Σημειώνει επίσης ότι το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του 2010, ύψους 28 εκατ. ευρώ, να καλυφθούν οι ανειλημμένες υποχρεώσεις του 2011 και να προκηρυχθούν οι υπό εκκρεμότητα δρομολογιακές γραμμές, προχώρησε σε αύξηση των εγκεκριμένων πιστώσεων για τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών από 92,8 εκατ. ευρώ σε 126 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο Γ. Πλακιωτάκης αναφέρει ότι «όταν δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί η ομαλή ακτοπλοϊκή σύνδεση, νησιά μένουν αποκλεισμένα και χάνονται ανθρώπινες ζωές, καλό είναι μερικοί να αφήσουν τις δηλώσεις και να περάσουν στα έργα, έστω και με δέκα μήνες καθυστέρηση».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα
ΠΑΣΟΚ