Έντυπη Έκδοση

ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΕΡΑΤΕΑ

Ενα Σύνταγμα «δεν πληρώνω»

Οσο κατρακυλούσε ο υδράργυρος, τόσο ανέβαινε η ένταση χθες το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, εκεί που το «όχι» των κινημάτων «Δεν πληρώνω» και «Δεν πληρώνω διόδια» συνάντησε το «όχι» της Κερατέας.

Η συγκέντρωση που αποτέλεσε αφορμή για να κλείσει το κέντρο της πόλης για τα οχήματα (εκτρέπονταν προς την οδό Αμαλίας) ξεκίνησε μετά τις 7 το απόγευμα. Οι πρώτοι συγκεντρωθέντες ήταν τα μέλη των επιτροπών αγώνα του κινήματος «Δεν πληρώνω» της Θεσσαλίας, με τους οποίους ενώθηκαν σύντομα και οι «ομογάλακτοί» τους των κινήσεων «Δεν πληρώνω» και «Δεν πληρώνω διόδια» από την Αθήνα. Η παγωμένη -λόγω καιρού- ατμόσφαιρα γρήγορα ζεστάθηκε από τα συνθήματα ενάντια στην οικονομική κρίση, την ίδια ώρα που από τα ηχεία ακούγονταν τραγούδια του Παύλου Σιδηρόπουλου. Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο όταν στην πλατεία έφτασε ολιγομελής ομάδα αριστεριστών που δεν δίστασαν να αντιπαρατεθούν (φραστικά πάντα) με τους άνδρες των ΜΑΤ -πολλοί φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες από την πρώτη στιγμή- που είχαν σχηματίσει ανθρώπινη ασπίδα μπροστά από το κτήριο του Κοινοβουλίου.

«Οι άθλιοι παράπλευροι δρόμοι, από τους οποίους αναγκάζονται να διέρχονται καθημερινά χιλιάδες οδηγοί προκειμένου να αποφύγουν τα δυσβάχτατα τέλη των διοδίων, είναι πραγματικές καρμανιόλες», τονίζει εκπρόσωπος της κίνησης «Δεν πληρώνω διόδια», από την Κόρινθο. «Θα χυθεί πολύ αίμα σ' αυτούς τους δρόμους -θυμηθείτε το- και αυτό θα το χρεωθεί ο υπουργός κ. Ρέππας προσωπικά», προσθέτει.

Λίγο πριν από τις 8, ο χώρος μπροστά από το κτήριο της Βουλής είχε γεμίσει από κόσμο και το πλήθος πύκνωνε ακόμη πιο πολύ όσο περνούσε η ώρα. Η άφιξη εκατοντάδων κατοίκων της Κερατέας, που έφτασαν στον τόπο της συγκέντρωσης κρατώντας πανό με συνθήματα ενάντια στη δημιουργία του ΧΥΤΑ, ήταν η στιγμή που οι παρευρισκόμενοι ενώθηκαν δίνοντας την εικόνα ενός πλήθους ενωμένου που δίνει τον αγώνα του για έναν κοινό σκοπό. Εκπρόσωποι των κινημάτων απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς από το μικρόφωνο, εκεί όπου σε ένα πρόχειρο γραφειάκι υπήρχαν έντυπες φόρμες για τη συμμετοχή πολιτών στα κινήματα του «Δεν πληρώνω» και «Δεν πληρώνω διόδια». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Διαχείριση απορριμμάτων
Οδικό δίκτυο και ασφάλεια