Έντυπη Έκδοση

173 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κούρεμα και επιμήκυνση ζητεί ο Μιχαλολιάκος

Το μεγάλο χρέος του Δήμου Πειραιά, που ανέρχεται στα 173 εκατομμύρια ευρώ και το οποίο «κληρονόμησε» η νέα δημοτική αρχή, προβληματίζει το δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο, ο οποίος ζητεί τη βοήθεια της πολιτείας και δηλώνει πως αν δεν την έχει, θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε ευθεία σύγκρουση με την κυβέρνηση.

Τέσσερις είναι οι προτάσεις του δημάρχου προς την πολιτεία, σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις για το χρέος των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που βαρύνουν το δήμο, έτσι ώστε να μπορέσει να επιβιώσει και να λειτουργήσει η δημοτική αρχή.

Παραγραφή ενός ποσού των τόκων, πενταετή περίοδο χάριτος, μείωση του επιτοκίου κάτω του 5% και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου στα 25 χρόνια, από τα 15 που είναι σήμερα.

«Θέλω συνεργασία με την κυβέρνηση, δεν θέλω να πάμε σε σύγκρουση, αλλά αν χρειαστεί για το συμφέρον του Πειραιά θα το κάνω. Το ίδιο θα έκανα ακόμα και να ήταν κυβέρνηση υπό τον Α. Σαμαρά» τόνισε ο Β. Μιχαλολιάκος, δηλώνοντας ότι, παρ' όλα αυτά, παραμένει αισιόδοξος και πιστεύει ότι η πολιτεία θα πράξει το καθήκον της με νομοθετική ρύθμιση απέναντι στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αυτά ανέφερε χθες ο Β. Μιχαλολιάκος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε παρουσιάζοντας τον απολογισμό των 60 πρώτων ημερών της νέας δημοτικής αρχής, σημειώνοντας με έμφαση ότι το «κόμμα του τώρα είναι ο Πειραιάς».

Οι προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής, όπως επισήμανε ο δήμαρχος, είναι η διαφάνεια στη διαχείριση χρήματος, η αξιοκρατία στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, η έμφαση στην καθαριότητα, η διευθέτηση των οικονομικών, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Πειραιωτών και η ομαλή μετάβαση στον «Καλλικράτη».

Πάντως οι οικονομικές δυσκολίες του δήμου θα προβληματίσουν απ' ό,τι φαίνεται πολύ τον Β. Μιχαλολιάκο, καθώς χθες μια δυσάρεστη είδηση ήρθε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Μίχα, το Ελεγκτικό Συνέδριο, επικαλούμενο «ουσιώδεις νομικές πλημμέλειες», απέρριψε την πρόταση της διοίκησης του δήμου για την υπογραφή δανειακής σύμβασης με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 4,7 εκατ. ευρώ για αποπληρωμή μέρους της τοκοχρεολυτικής δόσης των τριών πρώτων μηνών του 2011.

Και εκτός απ' όλα αυτά, τη Δευτέρα το βράδυ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Β. Μιχαλολιάκος δεν κατάφερε να περάσει την πρότασή του για το Συμπαραστάτη του Δημότη, αφού ο Α. Στρατηγόπουλος, που πρότεινε, συγκέντρωσε 30 ψήφους και η μυστική ψηφοφορία θα επαναληφθεί στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση