Έντυπη Έκδοση

Επίθεση στην Επιτροπή Αλληλεγγύης * 62 στο νοσοκομείο

Οι μετανάστες στην «Υπατία» διανύουν την 26η μέρα απεργίας πείνας, ενώ 62 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ορισμένοι με καρδιολογικά προβλήματα και νεφρική ανεπάρκεια.

Είκοσι άτομα διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα χθες, μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Χθες, διμοιρία ΥΜΕΤ επιτέθηκε στους πολιτικούς, πανεπιστημιακούς, διανοούμενους, συνδικαλιστές, γιατρούς και δημάρχους, που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους, μπροστά στη Βουλή.

Ο συγγραφέας Βασ. Αλεξάκης, χτυπημένος από τους αστυνομικούς, είπε ότι «έζησα 40 χρόνια στο εξωτερικό, ταλαιπωρήθηκα, αλλά δεν έφαγα κλοτσιές μπροστά στη Βουλή. Με ξανανιώνει, γιατί θυμήθηκα τα χρόνια της χούντας. Η Ελλάδα κέρδισε πολλά θλιβερά πρωτεία. Ας μην κερδίσει και του θανάτου του πρώτου απεργού μετανάστη. Η κ. Νταλάρα, που ακούει τα εξαιρετικά τραγούδια του άντρα της για την κακούργα ξενιτιά, δεν κατάλαβε τίποτα».

Μετά την απώθηση από τους αστυνομικούς, ο ζ' αντιπρόεδρος της Βουλής, Τ. Κουράκης, κάλεσε τους προέδρους της Βουλής και της κυβέρνησης να παρέμβουν, λέγοντας ότι «μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση καμώνεται ότι δεν τους βλέπει. Ο πρώτος θάνατος θα είναι ορατός, μια κηλίδα ανεξίτηλη για όλη την κοινωνία. Δεν θέλουμε ήρωες».

«Εχοντας χάσει κάθε μέτρο, ο κ. Ραγκούσης μάς είπε ότι οι μετανάστες απεργοί πείνας ζητάνε ρουσφέτι για τον εαυτό τους, δηλαδή πεθαίνουν για το ρουσφέτι», πρόσθεσε η Δ. Σπανού (ΑΔΕΔΥ). Ο Π. Λινάρδος Ρυλμόν (ΓΣΕΕ) είπε ότι όσοι θέτουν εμπόδια στη νομιμοποίηση μεταναστών, συμβάλλουν στη συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας και στην αύξηση της μαύρης εργασίας.

Ο Σερ. Σεφεριάδης (Πάντειο) είπε ότι αν επέλθει η πιθανή τραγωδία, θα βαρύνει τις συνειδήσεις όλων μας. Υπενθυμίζοντας «εσαεί ότι ως άτομα και κοινωνία είμαστε ανίκανοι να σηκώσουμε το βάρος της δικαιοσύνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

«Οι απεργοί αγωνίζονται με το μόνο όπλο που τους απέμεινε, το ίδιο τους το σώμα. Οι νοσοκομειακοί γιατροί στέκονται στο πλευρό τους», είπε ο Κ. Λειβαδάς, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Σύμφωνα με την Ομοσπονδία: «Οι συνάνθρωποί μας απεργοί πείνας έχασαν πάνω από 10% του σωματικού βάρους, εμφανίζουν πτώση της αρτηριακής πίεσης, ορθοστατική υπόταση, λιποθυμικά επεισόδια, υποθερμία, βραδυκαρδία, ηλεκτρολυτικές διαταραχές. Ελπίζουμε ότι ο αγώνας τους θα δικαιωθεί, προτού θρηνήσουμε έστω κι ένα θύμα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Μετανάστες και πρόσφυγες