Έντυπη Έκδοση

ΝΕΚΡΗ 35ΧΡΟΝΗ ΤΡΟΦΙΜΟΣ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1991, ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ

Νέος θάνατος στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

Την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο του Πύργου άφησε χθες το πρωί η 35χρονη Τ.Ε., τρόφιμος επί σειρά ετών στο κολαστήριο του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε παρουσιάσει πνευμονία.

Ερωτήματα προκύπτουν από τον ξαφνικό θάνατο της τροφίμου Ερωτήματα προκύπτουν από τον ξαφνικό θάνατο της τροφίμου Ο θάνατος της κοπέλας με ειδικές ανάγκες στο Νοσοκομείο του Πύργου καταγράφηκε ως αιφνίδιος, ενώ για την διερεύνηση του θέματος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Οπως είπε στην «Ε» η διοικήτρια του Νοσοκομείου Πύργου, Ελένη Σιουρούνη, η κοπέλα είχε μεταφερθεί εκεί στις 28.2.2011 από τη ΜΕΘ Αγρινίου όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένη. «Στις 26.2.2011 αποσωληνώθηκε και στη συνέχεια τη μετέφεραν εδώ. Ο θάνατός της, όπως μας είπαν οι γιατροί, οφείλεται σε πιθανή εισρόφηση υγρών ή σε καρδιακή ανακοπή. Περισσότερα θα μας δείξει η νεκροψία - νεκροτομή», δήλωσε στην «Ε» η κ. Σιουρούνη.

Η διοικήτρια του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, Αννα Μαζαράκη, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη κοπέλα που φιλοξενούνταν στο ίδρυμα από το 1991 είχε παρουσιάσει και κατά το παρελθόν προβλήματα αναπνευστικά. «Στις 2.2.2011 τη μεταφέραμε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας με υψηλό πυρετό, από εκεί πήγε στο Ρίο και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ Αγρινίου με πνευμονία», δήλωσε στην «Ε» η κ. Μαζαράκη και πρόσθεσε ότι η 35χρονη τρόφιμος του ιδρύματος ήταν ένα από τα άτομα που είχαν ξεπεράσει το «μέσο προσδόκιμο επιβίωσης» που ισχύει για τα άτομα με σοβαρή νοητική και σωματική υστέρηση.

Οπως έγινε γνωστό, η 35χρονη φιλοξενούνταν στον πρώτο όροφο του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, δηλαδή στον χώρο όπου βρίσκονται τα άτομα που παρουσιάζουν μια γενικότερη βελτιωμένη εικόνα και μπορούν να επικοινωνήσουν με το περιβάλλον. Επίσημα με βάση τις ιατρικές αναφορές, έπασχε από έντονη ψυχοκινητική καθυστέρηση, ενώ πρόσφατα είχε γίνει αλλαγή στη φαρμακευτική της αγωγή.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τον ξαφνικό θάνατό της είναι για το αν οι αρμόδιοι του ιδρύματος μερίμνησαν έγκαιρα για το πρόβλημα υγείας που είχε και αν έκαναν ακτινογραφία και αιματολογικές εξετάσεις με σκοπό τη διάγνωση του προβλήματός της. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα
Για το ίδιο θέμα
Προσφυγή για το θάνατο της 35χρονης