Ηλεκτρονική Έκδοση

Στους εργοδότες μέρος των επιδομάτων ανεργίας

Τα επιδόματα ανεργίας δεν θα καταργηθούν αλλά μέρος αυτών θα δοθεί στις επιχειρήσεις μέσω επιδότησης εργοδοτικών εισφορών για να απασχολούν ανέργους τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου από τα Χανιά.

Πρόκειται για το γνωστό μέτρο που έχει ανακοινωθεί ότι θα "τρέξει" μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της κυβέρνησης τονίζει ότι μέσω αυτού του τρόπου θα επιτευχθεί η εξοικονόμηση των χρημάτων που δίνονται στα επιδόματα ανεργίας.

Οι άνεργοι θα "χάνουν" το επίδομα με αντάλλαγμα θέση εργασίας και μέρος του επιδόματος θα πηγαίνει στον εργοδότη για να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές και να έχει κίνητρο να προσλάβει τον εργαζόμενο.

Ο υφυπουργός Εργασίας επαναλαμβάνοντας τις χθεσινές δηλώσεις της Λούκας Κατσέλη τόνισε «Αυτό που εμείς διαβεβαιώνουμε είναι ότι κανείς άνεργος στο τόπο μας, δεν θα βρεθεί χωρίς επίδομα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως η υπόσχεση της κυβέρνησης στην τρόικα για εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ μέσω επιδομάτων ανεργίας θα γίνει με την παραπάνω μέθοδο.

«Μέρος των χρημάτων που σήμερα διατίθενται σε ανέργους θα οδηγηθούν με την επιταγή επανένταξης ως επιδότηση εργασίας. Μέσα στο 2011 ξεκινάει το πρόγραμμα για 10.000 ανέργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας με την επιταγή επανένταξης και την επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να εργασθούν σε επιχειρήσεις».

Όσον αφορά σε ζευγάρια που το ένα μέλος είναι άνεργο και το άλλο έχει εισοδήματα διέψευσε μεν ότι θα κοπεί το επίδομα ανεργίας προσθέτωντας δε ότι αν υπάρχουν υψηλά εισοδήματα σε μια οικογένεια δεν μπορεί να δίδονται επιδόματα ανεργίας.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

11 σχόλια

11 Ο/Η Παναγιώτης έγραψε: (πριν 10 έτη)
Εσύ Αντώνη ξέρεις τι είναι να πρέπει να την βγάλεις με 450 ευρώ; Δε θα έπρεπε πρώτα να βρει ποιοι φίλοι της κυβέρνησης-εργοδότες (π.χ. Οικονομάκης - ΟΙΚΟΜΕΤ - υπόθεση Κούνεβα) έχουν να πληρώσουν εισφορές στους εργαζόμενούς τους που τους έχουν σα σκλάβους, και φόρους στο κράτος; Και αυτοί οι άνθρωποι να κλείνουν δουλειές με κρατικές εταιρίες όπως ο ΗΣΑΠ;
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 11

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Απασχόληση και ανεργία