Ηλεκτρονική Έκδοση

Χαρτοπόλεμος ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. για τους μετανάστες

Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ. λίγες ώρες μετά την λήξη της απεργίας πείνας των μεταναστών.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ., Θανάσης Νάκος, δήλωσε πως "κατά απόλυτη παρέκκλιση κάθε έννοιας εφαρμογής του νόμου, η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα σε παράνομους μετανάστες που παραμένουν στη χώρα υπό καθεστώς ανοχής, να ταξιδεύουν όπου επιθυμούν!".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής δήλωσε πως η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα με ψυχραιμία και πως "από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση κατέστησε σαφές προς όλους, ότι δεν πρόκειται να γίνουν μαζικές νομιμοποιήσεις για κανένα λόγο, ότι δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό και ότι θα εφαρμοστεί η νομιμότητα. Και αυτό έγινε. Οι μετανάστες δέχθηκαν να υπαχθούν στο καθεστώς του Ν. 3907/11 και να τους δοθεί το δικαίωμα μετακίνησης για ανθρωπιστικούς λόγους".

Λίγο αργότερα, με νέα ανακοίνωση, ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, τόνισε πως η Ν.Δ. ψεύδεται για να δημιουργήσει σύγχυση. Σύμφωνα με τον ίδιο "Καμία νομιμοποίηση δεν έγινε, καμία άδεια παραμονής δεν δόθηκε. Οι μετανάστες αποδέχθηκαν να ενταχθούν στο προβλεπόμενο από το νόμο καθεστώς ανοχής όπως εξαρχής είχε πει η κυβέρνηση".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Κυβέρνηση
Υπουργείο Εσωτερικών
Μετανάστες και πρόσφυγες
Για το ίδιο θέμα
Έληξε η απεργία πείνας των μεταναστών