Ηλεκτρονική Έκδοση

Υποβάθμισε και την Ισπανία η Moody's

Τελευταία ενημέρωση:

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτική ικανότητας της Ισπανίας, κατά μία μονάδα σε Aa2 προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's. Η κίνηση του διεθνούς οίκου προκάλεσε την αντίδραση της Ισπανίδας υπουργού Οικονομικών.

Μάλιστα, η Moody's Investors Service διατηρεί αρνητικές τις προοπτικές της Ισπανίας, ενώ απειλεί με νέα υποβάθμιση.

Ο οίκος αξιολόγησης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις ισπανικές τράπεζες, τονίζοντας ότι το σχέδιο διάσωσης που προωθεί η ισπανική κυβέρνηση θα κοστίσει πολύ περισσότερο απ' όσο υπολογίζει και ότι θα αυξήσει δραματικά το έλλειμμα.

Προσθέτει δε ότι ανησυχεί για την ικανότητα της ισπανικής κυβέρνησης να επιτύχει διαρθρωτική βελτίωση των οικονομικών της, ιδίως σε ένα πλαίσιο μέτριας οικονομικής ανάπτυξης.

Από την πλευρά της η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Έλενα Σαλγάδο επέκρινε την απόφαση του οίκου αξιολόγησης, τονίζοντας ότι "έχει διαφορές" με την απόφαση της Moody's. Επισήμανε δε ότι οι αμφιβολίες του οίκου για το κόστος εξυγίανσης των τραπεζών θα μπορούσαν να έχουν λυθεί "περιμένοντας απλά έως το απόγευμα την Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας να ανακοινώσει τα αναγκαία ποσά". 

"Από το σημείο αυτό και μετά, όποιος λέει ότι θα χρειασθούμε διαφορετικό ποσό, θα πρέπει να αναφέρει για ποιο συγκεκριμένο οργανισμό", τόνισε η Έλενα Σαλγάδο.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ισπανία
Οίκοι αξιολόγησης
Για το ίδιο θέμα
Παπακωνσταντίνου καλεί Eurogroup για τη Moody's