Έντυπη Έκδοση

Μέσα και σύγχρονη τεχνολογία

Νέες δυνατότητες και μορφές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τους εκδοτικούς οίκους, αλλά κυρίως στην εκπαίδευση, δίνουν οι σύγχρονες τεχνολογίες.

Και αυτό ακριβώς είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνουν απόψε (19.00) το Ιδρυμα Ευγενίδου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο), χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα από το «Δημοσιογραφικό Εργαστήρι: Ψηφιακή εποχή και πρόσβαση στα ΜΜΕ από το σύνολο των πολιτών» με ομιλητές τους Σταμάτη Νικολόπουλο (δημοσιογράφο, πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ), Αθηνά Χατζούλη (επίκουρη καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών), Γιώργο Κουρουπέτρογλου (αναπληρωτή καθηγητή τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, υπεύθυνο Μονάδας Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία), Πελαγία Ι. Παπανικολάου (δικηγόρο, υποψήφια διδάκτορα Εγκληματολογίας Νομικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών), Ηλία Θανάση (πρόεδρο του Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών) και Νατάσα Μποζίνη (δημοσιογράφο, μέλος του Δ.Σ. και της επιτροπής Νέων Τεχνολογιών της ΠΟΕΣΥ).

Στο δεύτερο μέρος θα γίνει πολυμεσική παρουσίαση του ακουστικού βιβλίου «Ο δρόμος του φεγγαριού» (παραγωγή Studio Amid) σε πρωτότυπη μουσική Μιχάλη Αβραμίδη. Ο συγγραφέας και αφηγητής της ακουστικής έκδοσης Ομηρος Αβραμίδης θα περιγράψει την εμπειρία του ενώ για την έκδοση θα μιλήσει ο σκηνοθέτης Γιώργος Κορδέλλας που έγραψε τους στίχους στο ομότιτλο τραγούδι που ερμήνευσε η Φωτεινή Δάρρα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)