Έντυπη Έκδοση

Αψιμαχίες για σύμβουλο χωρίς «Διαύγεια»

Εντονες επικρίσεις δέχτηκε το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή απ' ευθείας ανάθεση στην εταιρεία CC&C Advisors LTD για το έργο του σχεδιασμού, συντονισμού, υλοποίησης και παρακολούθησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Οι ενστάσεις -όπως εκφράστηκαν και με ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Κ. Μαρκόπουλου- αφορούν στην αμφισβήτηση των εχέγγυων και του ιστορικού της εταιρείας.

Ο κ. Μαρκόπουλος αναρωτήθηκε γιατί η απόφαση για την ανάθεση στην εταιρεία δεν αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» και ζητεί να κατατεθούν στοιχεία για τα κριτήρια με τα οποία επελέγη η εταιρεία. Απαντώντας το υπ. Οικονομικών ανέφερε ότι η διάρκεια της σύμβασης με την εταιρεία είναι ενός έτους με συνολικές αποδοχές 50.000 ευρώ.

Το στέλεχος δε που παρέχει υπηρεσίες έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στην Παγκόσμια Τράπεζα και διαθέτει ακαδημαϊκούς τίτλους από γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Και υπόσχεται πως θα δώσει αναλυτικά στοιχεία στη Βουλή.

Η CC&C Advisors LTD ιδρύθηκε στις 14/12/2010 στο Λονδίνο από τον 31χρονο Christopher Joachim Uregian, ως έδρα της αναφέρεται η διεύθυνση «Appartment 1 100 Leather Lane, London» και ως δεύτερη έδρα η οδός Δρυάδων 10Β στην Κηφισιά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Αποκρατικοποιήσεις
Νέα Δημοκρατία
Υπουργείο Οικονομικών