Έντυπη Έκδοση

Βλέπουν λύση για «Ντυνάν», περικοπές στο «Ωνάσειο»

Κοντά στη λύση φαίνεται πως βρίσκονται «Ντυνάν» και Marfin που επέστρεψαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου αποδέχτηκε τον όρο της τράπεζας για διαχειριστικό έλεγχο κατά τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, προκειμένου να συνεχίσει τη χρηματοδότησή του.

Αισιόδοξος για τις εξελίξεις εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο Ανδρ. Λοβέρδος, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή πως ξανάρχισαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ του προέδρου του Δ.Σ. του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρ. Μαρτίνη και του προέδρου του ομίλου MIG Ανδρ. Βγενόπουλου στην κατεύθυνση της απεμπλοκής. «Σε λίγες μέρες θα συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία που θα απελευθερώσει τις δυνάμεις του "Ντυνάν" και θα λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε», είπε ο υπουργός Υγείας, αναφέροντας πως η πλευρά Μαρτίνη ενέδωσε στην προϋπόθεση Βγενόπουλου για καταγραφή των οικονομικών δεδομένων από ανεξάρτητη λογιστική υπηρεσία (ο έλεγχος θα διενεργηθεί από ξένο οίκο).

Αναφερόμενος παράλληλα και στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο -αντικείμενο της χθεσινής συνεδρίασης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων- ο κ. Λοβέρδος επικέντρωσε στο έλλειμμα που παρουσιάζει ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου, το οποίο κατά την προηγούμενη χρονιά έφτασε στα 25 εκατ. ευρώ (με 7,3 εκατ. κρατική επιχορήγηση). «Η περίοδος των παχέων αγελάδων έχει τελειώσει και πρέπει να γίνουν περικοπές», ομολόγησε ο παριστάμενος πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Πέτρος Αλιβιζάτος, ο οποίος και μίλησε για «υπερτιμολογημένες πράξεις», αλλά και για αύξηση των αποδοχών του προσωπικού (ιατρικού και μη). Σημειώνεται πως από το υπουργείο Υγείας έγινε γνωστό πως συμφωνήθηκε προφορικά με όλες τις πλευρές του νοσοκομείου να σταθεροποιηθούν οι αμοιβές των εργαζομένων, να μη γίνουν νέες προσλήψεις και, τέλος, να εισαχθεί το Ωνάσειο στο σύστημα προμηθειών του Δημοσίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Marfin