Έντυπη Έκδοση

1 στους 4 δικυκλιστές χωρίς κράνος

Τον... Χάρο προκαλεί καθημερινά το 25% των καβαλάρηδων της ασφάλτου. Ενας στους τέσσερις δεν φορά κράνος, τη στιγμή που το 1/3 των τροχαίων ατυχημάτων που γίνονται στη χώρα μας αφορά δικυκλιστές.

Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην οποία αναφέρθηκε χθες ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας, ανησυχητικά είναι τα στοιχεία και για τους συνεπιβάτες, καθώς περισσότεροι από τους μισούς (54%) δεν φορούν κράνος. Παράλληλα, το Κέντρο Ερευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων τονίζει ότι η κρανιοεγκεφαλική κάκωση είναι η κύρια αιτία θανάτου σε περιστατικά με μηχανές, με ποσοστό 80%.

Το γεγονός ότι οι οδηγοί μηχανής που δεν φορούν κράνος έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν κρανιοεγκεφαλική κάκωση δεν φαίνεται να πτοεί ούτε καν τις γυναίκες οδηγούς, οι οποίες σε ποσοστό 30% αρνούνται να χρησιμοποιήσουν αυτό το απαραίτητο μέσο παθητικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα κάθε χρόνο χάνονται περί τις 1.300 ζωές σε τροχαία δυστυχήματα, ενώ το 2009 περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οδικό δίκτυο και ασφάλεια
Υπουργείο Ανάπτυξης