Έντυπη Έκδοση

Αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί

Οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί των τεσσάρων αστυνομικών, δύο εν ενεργεία και δύο απότακτων, που μεταξύ άλλων κατήγγειλαν και συναδέλφους τους για «κατασκευή στοιχείων», μέτρησαν περισσότερο στη ζυγαριά των δικαστών από τις σε βάρος τους μαρτυρίες, ασαφείς και αντιφατικές πράγματι σε αρκετά σημεία, με βάση τις οποίες κατηγορήθηκαν για βαρύτατα κακουργήματα.

Πράξεις όπως βιασμοί και εκβιάσεις, που εφέρετο να είχαν τελεσθεί σε βάρος αλλοδαπών γυναικών και των καταστηματαρχών ενός μπαρ στην περιοχή του Μαραθώνα.

Ετσι χθες, έπειτα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας, διαφωνώντας με την εισαγγελέα της έδρας, η οποία ήταν καταδικαστική για δύο από τους κατηγορουμένους, προχώρησε στην αθώωση και των τεσσάρων αστυνομικών.

Μάλιστα για όλα τα αδικήματα, πλην μιας εγκληματικής πράξης που είχε αποδοθεί στον έναν εξ αυτών και για την οποία η πρόεδρος και ένας δικαστής ψήφισαν υπέρ της καταδίκης του κατηγορουμένου αστυνομικού, οι απαλλαγές ήταν ομόφωνες.

Συγκεκριμένα:

**Ο απότακτος αστυνομικός, Κων. Κύρου, που αντιμετώπιζε κακουργηματική εκβίαση και για τον οποίο οι καταγγέλλοντες ανακάλεσαν τους ισχυρισμούς τους στο ακροατήριο, κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος με σύμφωνη εισήγηση και της εισαγγελέα.

* Ο επίσης απότακτος αστυνομικός, Ιωάν. Μπαλωμένος, αθωώθηκε από το κακούργημα της «κατάχρησης εξουσίας» με την ψήφο των τεσσάρων ενόρκων και ενός δικαστή. Η πρόεδρος και το έτερο τακτικό μέλος της έδρας είχαν τη γνώμη (όπως και η εισαγγελέας είχε εισηγηθεί) ότι έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος. Ομόφωνη ήταν η απαλλαγή του από τα κακουργήματα της εκβίασης και του βιασμού.

* Ομόφωνα αθώοι κηρύχθηκαν και οι εν ενεργεία αστυνομικοί, Π. Κωνσταντής και Μ. Τσινταράκης.

Για τον πρώτο η εισαγγελέας είχε εισηγηθεί ενοχή του για μια περίπτωση βιασμού, ενώ για τον δεύτερο είχε προτείνει αθώωση.

Η απόφαση για την υπόθεση, που δικάστηκε ύστερα από σειρά αναβολών κι ενώ έχει παρέλθει περίπου μια δεκαετία από το χρονικό διάστημα που εφέρετο ότι είχαν τελεσθεί τα αδικήματα, εκφωνήθηκε χθες εν τάχει από την πρόεδρο του ΜΟΔ, κι ενώ απουσίαζε από το δικαστήριο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής (παρίστατο μόνο για τον κατηγορούμενο, Ιωάν. Μπαλωμένο).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αστυνομικό ρεπορτάζ