Έντυπη Έκδοση

Για επίθεση κατά μεταναστών οι δύο νεαροί της Νίκαιας

Το ενδεχόμενο οι δύο νεαροί Ελληνες, που συνελήφθησαν τη Δευτέρα στη Νίκαια, να εμπλέκονται και σε άλλες επιθέσεις σε βάρος μεταναστών -εκτός από εκείνη που παραδέχτηκαν- εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Οπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για έναν 19χρονο και έναν 22χρονο, οι οποίοι αποδέχτηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες και συγκεκριμένα ότι επιτέθηκαν με μαχαίρι και τραυμάτισαν δύο μετανάστες, από το Πακιστάν, ηλικίας 22 και 28 χρόνων αντίστοιχα, το βράδυ της 17ης Μαρτίου, στην ίδια περιοχή.

Στον εισαγγελέα

Ο 22χρονος, μάλιστα, υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο, όπου είχαν πετάξει το μαχαίρι το οποίο χρησιμοποίησαν για να τραυματίσουν τους δύο μετανάστες, ενώ στην κατοχή του 19χρονου βρέθηκε μία σιδηρογροθιά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Οι αστυνομικοί, που χειρίζονται την υπόθεση, ερευνούν τα κίνητρα της πράξης των συλληφθέντων και παράλληλα εξετάζουν τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις, που έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στις περιοχές του Ρέντη, της Νίκαιας, του Κολωνού και του Κορυδαλλού και οι οποίες καταγγέλθηκαν προχθές από αντιρατσιστικές οργανώσεις και τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας.

Ομάδες μηχανόβιων

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, πρόκειται για περίπου 60 επιθέσεις σε βάρος ισάριθμων μεταναστών, κάποιες δολοφονικές (με μαχαίρια και σιδηρολοστούς), μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Θύματά τους οικονομικοί μετανάστες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δέχονται επιθέσεις τη στιγμή που επιστρέφουν από τις δουλειές τους.

Δράστες, επίσης νεαρά άτομα, σε κάποιες περιπτώσεις και έφηβες γυναίκες, οι οποίοι μετακινούνται με μοτοσικλέτες και επιτίθενται -ανά ομάδες 10-15 ατόμων- σε μετανάστες που βρίσκονται σε πλατείες, στάσεις λεωφορείων, δρόμους, αλλά και σε χώρους προσευχής Πακιστανών, όπως συνέβη στην περίπτωση της οδού Τιμοσθένους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Αστυνομικό ρεπορτάζ