Ηλεκτρονική Έκδοση

Ιαπωνία: Σε νοσοκομείο της ανατολικής Κίνας δύο ταξιδιώτες

Ακόμα δύο Ιάπωνες, αυτή τη φορά ταξιδιώτες, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της ανατολικής Κίνας, καθώς εντοπίστηκε ότι είχαν στο σώμα τους επίπεδα ραδιενέργειας, πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Σε ανακοίνωση της, η Γενική Υπηρεσία Ελέγχου της Ποιότητας, Επιθεώρησης και Καραντίνας της Κίνας αναφέρει ότι οι Ιάπωνες έφθασαν αεροπορικώς στην ανατολική Κίνα και μετά από σχετικό έλεγχο, αποφασίστηκε η νοσηλεία τους στην ανατολική πόλη Σουτσού. Όπως μάλιστα τονίζει η κινεζική υπηρεσία, "οι αποσκευές και ρούχα τους καταστράφηκαν".

Και οι δύο διέμεναν σε περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 200 έως 350 χλμ. από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, όπου σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo η ραδιενέργεια που μετρήθηκε χθες συνολικά στην διάρκεια ενός 24ώρου 30 χλμ. βορειοδυτικά του εργοστασίου ξεπερνά το ετήσιο όριο της επιτρεπόμενης δόσης, 

Οι αρχές της Κίνας εντόπισαν "αφύσικα" επίπεδα ραδιενέργειας και σε ένα Ιαπωνικό εμπορικό πλοίο που εισερχόταν στο λιμάνι Σιαμέν στην ανατολική επαρχία Φουτζιάν, χωρίς όμως να δίδονται περισσότερες πληροφορίες για τα επίπεδα ραδιενέργειας, αλλά και σχετικά με τις ενέργειες που θα παρθούν σχετικά με το πλοίο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κίνα
Ιαπωνία
Πυρηνικά