Έντυπη Έκδοση

Ενα τρίποντο, μισή κατηγορία

ΔΙΑ χειρός Σμιθ, 1'' πριν από τη λήξη της παράτασης, ο Πανελλήνιος πέτυχε, στο κλειστό των Ιλισίων, το τρίποντο νίκης (85-88) που, αν του «κάτσουν» οι υπολογισμοί του (σανίδα σωτηρίας, οι 9 νίκες), θα τον κρατήσει στην Α1 κατηγορία.

Αν και ποτέ δεν ξέρει κανείς, με ομάδες που «φλερτάρουν», τόσο επίμονα, με την καταστροφή τους...

Ο Ηλυσιακός, από την άλλη, αντιλαμβάνεται πια ότι έπαιξε ήδη ένα από τα πιο δυνατά «φύλλα» του, στον αγώνα επιβίωσης που δίνει από το ξεκίνημα της σεζόν, κι έχασε. Πήγε να θεμελιώσει μια ανατροπή που σπανίζει, από το -18 (38-56, στο 26'), στερήθηκε όμως καθαρό μυαλό στην κόψη του ξυραφιού.

Ο Τόντιτς κυρίως στην παράταση κι ο Κυρίτσης στο δεύτερο 20λεπτο (με δικές του βολές έγινε το 74-74, μόλις 8'' πριν εκπνεύσει η κανονική διάρκεια) έβγαλαν μπόλικους «λαγούς» από τα καπέλα τους, χωρίς όμως να συμπαρασύρουν τον Μπάξτερ και τον Καρύδα, παίκτες που έμαθε να χρειάζεται, στα δύσκολα, ο Ηλυσιακός.

Πιο «στάνταρ» οι λύσεις, από πλευράς Πανελληνίου. Τον «χορό» έσυραν αρχικά οι Μπέιλι-Φράνσις, ενώ τη φορεσιά του ηγέτη, όταν το ματς «γύρισε», ντύθηκε, για μία ακόμη φορά, ο Στίβεν Σμιθ. Ο πλέον κατάλληλος παίκτης, δίχως αμφιβολία, για ομάδες μικρού βεληνεκούς, όπως οι «ολυμπιονίκες».

Τον δε Ηλυσιακό ακόμα πιο «μικρό» ως σύλλογο καθιστά ο σαματάς που έγινε, μετά τη λήξη του αγώνα, στις εξέδρες του γηπέδου. Κάποιοι φανατικοί οπαδοί του έβριζαν τον Μπάξτερ κι άλλοι όρμησαν στον αδελφό του Νώντα Παπαντωνίου, Φώτη, ήρθαν λοιπόν στα χέρια άνθρωποι που ζούσαν με τον ίδιο καημό, για ν' αποκτήσουν, όπως ήταν φυσικό, την ανεπιθύμητη «παρέα» των ΜΑΤ!

«Είναι άδικο να κατηγορούνται οι παίκτες μου», αντέδρασε ο Κώστας Φλεβαράκης, ο δε Σκουρτόπουλος ήταν πιο καυστικός: «Προστέθηκε ακόμη μία μαχαιριά στην πλάτη του μπάσκετ. Δεν πάμε καθόλου καλά, φοβάμαι για τη συνέχεια. Πότε, τέλος πάντων, θα τιμωρηθούν αυτοί που "παίζουν" με τις ζωές μας;».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μπάσκετ
Μπάσκετ Α1