Έντυπη Έκδοση

ΜΕΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Ελληνας επιχειρηματίας κρατείται στη Σ. Αραβία

Αλυσοδεμένος, γυμνός, με ξυρισμένο κεφάλι κρατείται προφυλακισμένος στις φυλακές Μπρίμαν της Σαουδικής Αραβίας, ο 59χρονος Ελληνας επιχειρηματίας Εμμανουήλ Κάκαρης, σύμφωνα με τους οικείους του. Η οικογένειά του καταγγέλλει ότι φυλακίστηκε για αστική υπόθεση (οικονομικές διαφορές) προτού εκδικαστεί καν σε πρώτο βαθμό, ενώ μόνο η αξία των εγκαταστάσεων του εργοστασίου του υπερβαίνει τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ!

Περισσότερα από τριάντα χρόνια δραστηριοποιείται στη Σαουδική Αραβία ο Εμ. Κάκαρης. Από το 2006 είναι ιδιοκτήτης του εργοστασίου «Saudi Metin ltd», που αναλαμβάνει βαριές μεταλλικές κατασκευές για τα διυλιστήρια στη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κόρη του Αγγελική, ο πατέρας της προσέλαβε ένα Σαουδάραβα υπάλληλο ως υπεύθυνο των συναλλαγών με τις τοπικές υπηρεσίες: «Κι όταν αντιλήφθηκε καταχρήσεις, τον απέλυσε. Εκείνος παρουσίασε ένα έγγραφο -που ουδέποτε υπέγραψε ο πατέρας μου- με το οποίο του παραχωρούσε το 10% του εργοστασίου. Ο πατέρας αποφάσισε να προσφύγει δικαστικά. Ο δικηγόρος τον προέτρεψε να δώσει ορισμένες επιταγές (αξίας 300.000 ευρώ) στον Σαουδάραβα και συμφώνησε. Οταν έλεγξε το λογαριασμό του, ανακάλυψε ότι έλειπαν τα ποσά των δύο πρώτων επιταγών (αξίας 100.000 ευρώ) οι οποίες είχαν προεξοφληθεί. Ζήτησε να κλείσει το λογαριασμό του. Ο Σαουδάραβας τον κατηγόρησε στη συνέχεια για ακάλυπτες επιταγές».

Χωρίς φάρμακα

Σύμφωνα με τους νόμους της Σαουδικής Αραβίας, μπορεί κάποιος να προφυλακιστεί (έως 35 μέρες) για οικονομικές οφειλές, εξηγεί η δικηγόρος του Σ. Αποστόλου προσθέτοντας ότι «ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται για όλους. Κι ενώ έχει μηνυθεί, ο αντίδικος δεν συνελήφθη. Επιπλέον, δεν χορηγούν στον Ελληνα κρατούμενο τα φάρμακά του. Δύο φορές τα μετέφερε ο γιος του, αλλά η αστυνομία της φυλακής δεν του επέτρεψε να τα πάρει».

Ο αδελφός του, Φίλιππος Κάκαρης, διαβεβαιώνει ότι «ζητήσαμε παρέμβαση της πρεσβείας. Ο πρόξενος κ. Κωστόπουλος τον επισκέφθηκε. Μας είπε ότι προφυλακίστηκε επειδή διεκδικείται μεγάλο ποσό. Κι ότι προαυλίζεται αλυσοδεμένος. Κι ας είναι καρδιοπαθής. Επιπλέον, τα έργα που είχε αναλάβει έχουν εγκαταλειφθεί και οι υποχρεώσεις του εργοστασίου προς τους προμηθευτές εκκρεμούν». Προσθέτει ότι «οι Σααουδάραβες δεν επιτρέπουν την έξοδο από τη χώρα ακόμα και στο γιο του Χρήστο, κρατώντας τα διαβατήρια ακόμη και των δύο ανήλικων παιδιών του. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σαουδική Αραβία
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Επιχειρήσεις