Έντυπη Έκδοση

Με λαϊκό ποδηλατικό γύρο υποδέχονται τα παιδιά την άνοιξη

Στα περίχωρα των Τρικάλων, παιδιά και ηλικιωμένοι υποδέχονται τις μέρες αυτές την άνοιξη με τον δικό τους, ασυνήθιστο τρόπο. Συμμετέχουν στον λαϊκό ποδηλατικό γύρο, όχι για να κερδίσουν κάποιο τρόπαιο, αλλά για να μοιραστούν την αγάπη τους γι' αυτό το μέσο μετακίνησης, να χαρούν τον τόπο τους, να γιορτάσουν τον ερχομό της άνοιξης.

«Στο χωριό μας αλλά και σε όλα τα άλλα χωριά της περιοχής τα γαϊδουράκια πήραν πρόωρη σύνταξη και τη θέση τους πήρε το ποδήλατο», λέει στην «Ε» ο 59χρονος Μάνος Πουλιανίτης, αγρότης και πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δροσερού, ενός από τα 6 χωριά που συμμετέχουν στον ποδηλατικό γύρο. Τα άλλα 5 είναι η Μουριά, οι Γόμφοι, το Παλαιομονάστηρο, η Λυγαριά και η Πηγή.

Οι κάτοικοι των 6 χωριών υπήρξαν πρωτοπόροι ποδηλάτες, δίνοντας μαθήματα περιβαλλοντικής και οικονομικής μετακίνησης αν κρίνουμε από τα λεγόμενα του κ. Πουλιανίτη: «Από τότε που ήμουν παιδί, οι κάτοικοι σε όλα τα χωριά -παιδιά, ηλικιωμένοι- όλοι κυκλοφορούσαν με ποδήλατο. Το αυτοκίνητο το είχαμε πάντα μόνο για μακρινές αποστάσεις».

Βέβαια, μέχρι πέρυσι τον ποδηλατικό γύρο διοργάνωνε ο αθλητικός οργανισμός του Δήμου Γόμφων όπου υπάγονταν τα 6 χωριά. Με τον «Καλλικράτη» υπάγονται πλέον στον διευρυμένο Δήμο Πύλης.

«Στόχος μας είναι όχι μόνο να συνεχίσουμε τον ποδηλατικό γύρο, αλλά να συμμετέχουν κάτοικοι και από τα 43 χωριά και τους 91 οικισμούς που υπάγονται στον διευρυμένο Δήμο Πύλης», μας λέει ο πρώην δήμαρχος Γόμφων και νυν αντιδήμαρχος Πύλης Νίκος Τόλιας, κάτοικος ο ίδιος του χωριού Μουριά.

Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι φέτος την άνοιξη, θα πραγματοποιηθεί ένας ποδηλατικός γύρος με τη συμμετοχή κατοίκων από όλα τα χωριά της θεσσαλικής πεδιάδας!

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα