Έντυπη Έκδοση

Εισαγγελική έρευνα για τα σκουπίδια

Εισαγγελική παρέμβαση για τα σκουπίδια που πνίγουν το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Μπακέλας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, αναθέτοντας την έρευνα σε πταισματοδίκη.

Ζητεί να εξακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της ρύπανσης περιβάλλοντος και της παράβασης του υγειονομικού κανονισμού. Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν οι επόπτες υγείας, ο πρόεδρος και μέλη από τη διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας, αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Στάθης Αβραμίδης. Η εισαγγελική παρέμβαση έγινε μετά την καταγγελία του Συλλόγου Τυφλών και σχετικά δημοσιεύματα.

Την ίδια ώρα από το Δήμο Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι «στην παρούσα φάση, πέρα από το σύνολο των εργαζομένων της καθαριότητας, ζητήθηκε η συνδρομή ιδιωτικών συνεργείων, ώστε να προστατευθεί το αγαθό της δημόσιας υγείας και να καθαρίσει η πόλη το συντομότερο δυνατόν».

Επίσης έγινε γνωστό ότι «σε τρεις και μία βάρδιες (μία επιπλέον νυχτερινή) πραγματοποιείται από σήμερα (σ.σ. χθες) η αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά την ανάληψη καθηκόντων μικρής μερίδας των νέων συμβασιούχων στις υπηρεσίες καθαριότητας».

Τα συνεργεία αποκομιδής, σύμφωνα με το δήμο, θα συνεπικουρούνται από αυξημένη δύναμη του τμήματος σαρώματος, που θα συνοδεύει τα απορριμματοφόρα, καθαρίζοντας τα ιδιαίτερα επιβαρημένα σημεία.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν όσο συχνά συνήθιζαν τα σκουπίδια τους, να φροντίζουν να κατεβάζουν στους κάδους μόνο τα οργανικά απορρίμματα, κρατώντας στο σπίτι τα ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και να μη βγάζουν ογκώδη αντικείμενα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία στον τηλεφωνικό αριθμό 15192.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Διαχείριση απορριμμάτων