Έντυπη Έκδοση

Στο δημαρχείο υπέρ των συμβασιούχων η Αλέκα

Στο δημαρχείο της Αθήνας βρέθηκε χθες η Αλέκα Παπαρήγα, όπου οι συμβασιούχοι του δήμου πραγματοποιούν κατάληψη. «Είμαστε στο πλευρό σας», είπε η γ.γ. του ΚΚΕ απευθυνόμενη στους εργαζομένους και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα τους. «Εμείς θεωρούμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες το να έχουν όλοι και όλες σταθερή δουλειά.

Δουλειά που τους εξασφαλίζει και τα επόμενα χρόνια και τα μεθεπόμενα, να έχουν καλό μισθό, να έχουν κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν, να είναι εξασφαλισμένα τα παιδιά τους και να μη ζουν με το άγχος πώς θα είναι έπειτα από μερικά χρόνια. Αυτές είναι για μας πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Είπε ότι για το ΚΚΕ δεν ισχύει αυτός ο όρος γιατί «οι "πάγιες και διαρκείς ανάγκες" καθορίζονται επί της ουσίας με κριτήριο το κέρδος.

»Απορρίπτουμε ριζικά τη λογική που λέει: Φταίνε και οι εργαζόμενοι, γιατί δέχτηκαν να προσληφθούν προσωρινά, με μπλοκάκια, με βάση τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες», πρόσθεσε η γ.γ. του ΚΚΕ και συνέχισε: «Δεν δεχόμαστε αυτό το επιχείρημα, όχι μόνο για σας που εργάζεστε εδώ για πολλά χρόνια, αλλά και γι' αυτούς που δέχτηκαν τη δουλειά χθες, γιατί ο εργαζόμενος είναι ο εκβιαζόμενος».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ
Απασχόληση και ανεργία
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Τοπική Αυτοδιοίκηση